Search



Academic bulletin

abicko

Movies from world of sciences

videoprezentace-blok-bgd.jpg

BIOCEV

Světelná show k 125. výročí Akademie věd

V neděli 22. března ve 20 hodin se sídlo Akademie věd ČR na Národní třídě v Praze proměnilo jedinečnou projekcí ve zcela nový umělecký objekt. Na historickou budovu byl promítán videomapping, který v rámci celoročních oslav připomenul 125. výročí založení České akademie císaře Františka Josefa pro vědy, slovesnost a umění – předchůdkyně dnešní Akademie věd ČR. V České republice šlo o dosud nejširší promítací plochu. Obrazově i technicky náročné dílo se zvukovým doprovodem speciálně vytvořeným pro tuto slavnostní příležitost pro Akademii věd ČR navrhla, připravila a koordinovala Mgr. Lenka Vinická (LV coming).

 

Světelnou show za pomoci nejmodernější techniky a 3D animací vytvořila tvůrčí skupina animátorů ve složení Martin Kubovčiak, Ati (Cirque Garuda), Michal Kotek, Petr Krejčík a František Effenberger Zouzal, autory hudebního pojetí jsou Gabriela Al Dhábba a Martin Hiffi Hoffer.

Akce se konala pod záštitou starosty Městské části Praha 1 Ing. Oldřicha Lomeckého. Generálním partnerem 125. výročí Akademie věd je společnost PPF a.s.

 


Více informací v tiskové zprávě.

Připravily: Středisko společných činností AV ČR a Odbor mediální komunikace Kanceláře AV ČR
Foto: SSČ a Stanislava Kyselová (Akademický bulletin)

 

FOTOGALERII a více informací ke kampani "Můj svět zázraků" naleznete na stránkách ke 125. výročí Akademie věd na adrese www.umenivedy.cz .
 

19 Mar 2015