Akademie věd ČR - Akademie věd ČR

Vyhledávání

Celý intranet Aktuální oblast


SSČ AV ČR, v.v.i.
Národní 1009/3
110 00 Praha 1
Tel.: +420 221 403 111

 

IČ: 60457856

DIČ: CZ60457856

 

ID datové schránky:

6vtfr9w

Euraxess centrum

EURAXESS


Můj svět zázraků : Umění vědy -
Světelná show k 125. výročí Akademie věd

Světelná show k 125. výročí Akademie věd

Důležité odkazy

gs_logo_w256.jpg23_6_11_Letni_skola_pamatnik_Vitkov_foto_skys_x26x_resize.jpgTVT 2014

Mazanek_logo.pnglvicek.png

Otevřená věda zve na Veletrh vědy

Ústavy Akademie věd, nejvýznamnější výzkumné univerzity, science centra, muzea i významné zahraniční instituce se sejdou pod jednou střechou, aby Vám představili dnešní vědu poutavým a srozumitelným jazykem. Na 1700 m2 budou rozestavěny desítky výstavních stánků, interaktivní exponáty i výstavy vědeckých fotografií. Nebude samozřejmě chybět ani přednáškový program, kde promluví zkušení čeští i zahraniční odborníci.

 

Kdy a kde se Veletrh vědy uskuteční?

 

VELETRH VĚDY

21. – 23. 5. 2015

výstaviště PVA EXPO PRAHA v Letňanech

 

Na co se můžete těšit? Stánky dvou desítek ústavů Akademie věd ČR, interaktivní exponáty z Techmania Science Center a VIDA! science centrum Brno, dobrodružné pátrání metodami forenzní analýzy s Kriminalistickým ústavem Praha, stánky chemických kouzelníků z VŠCHT, roboti i nejnovější trendy ze světa techniky z ČVUT, molekulární bar, izolace vlastní DNA či ukázka luminiscence v podání Přírodovědců.cz, workshop létání s drony, astronomický dalekohled, zahraniční výstavy, expozice z CERNu a Evropské jižní observatoře a mnoho dalšího.
 

V sálech můžete zhlédnout představení Úžasného divadla fyziky, show 3D paleontologie nebo se v Mobilním planetáriu podívat na film o vesmíru i evoluci života. Tento program je určen pro školy. Kapacita sálů i planetária je omezená, proto prosíme zájemce z řad středních i základních škol, pokud máte o tento program zájem, kontaktujte nás a rezervujte místa pro své žáky. V rámci Veletrhu vědy bude probíhat soutěž vědeckých prezentací studentů, kteří absolvovali stáže Otevřené vědy na pracovištích Akademie věd ČR a univerzit. Návštěvníci z řad žáků a studentů si tak mohou poslechnout prezentaci svých vrstevníků, kteří se již zapojili do výzkumu. Milé ředitelky a ředitelé, pedagožky, pedagogové, studentky, studenti i budoucí vědátoři, jste srdečně zváni. Budeme se těšit na Vaši návštěvu! Sledujte novinky o Veletrhu vědy i na facebooku:https://www.facebook.com/veletrhvedy

 

 

Kontakt:

veletrhvedy@otevrena-veda.cz

 

Kontaktní osoba pro Veletrh vědy:

Petra Jirásková

jiraskova@ssc.cas.cz

tel: +420 221 403 853

mob: +420 733 690 638

 

3.4.2015