The Academy of Sciences of the Czech rebublic - The Academy of Sciences of the Czech rebublic

Search

All intranet Current section


Centre of

Administration

and Operations of

ASCR, v. v. i.
Národní 1009/3
110 00 Prague 1

Czech Republic
tel.:  +420 221 403 111
fax.: +420 221 403 307
e-mail:
ssc@ssc.cas.cz

 

Videopresentation of the Academy of Sciences

videovizitka ASCR

Připravujeme výuková videa, natáčení už začalo

Na podzim pořádala Otevřená věda kurzy pro pedagogy biologie, fyziky a chemie. Odborníci z řad vědců připravili pro pedagogy deset kompletních výukových hodin ke každému z předmětů. Součástí hodin byly metodiky, teorie, pracovní sešity pro studenty i listy s řešeními pro učitele, návody na cvičení i praktika, zkrátka všechno, co by jen pedagog k výuce mohl potřebovat. Všechny hodiny lektoři pedagogům osobně předvedli na kurzu a vše vysvětlili.

 

Aby pedagogové mohli hodiny odučit bez problému i ve svých třídách, pořizovali jsme pro ně kompletní sady pomůcek, pro každého pedagoga ke dvěma vybraným hodinám. Zní to krásně, že? Aby tyto pedagogické poklady nezůstaly dostupné jen pro úzkou skupinu lidí, připravuje Otevřená věda publikaci, která bude obsahovat všechny materiály k hodinám, které pro kurzy vznikly.

 

Abychom zajistili srozumitelnost i pro ty, kteří na našich kurzech nebyli, rozhodli jsme se pilotní hodiny natočit a k publikaci přiložit i videa. Detailní demostrace pokusů tak budou dostupné všem. Příprava publikace je v plném proudu, včera jsme v prostorách Přírodovědecké fakulty UK na Albertově začali natáčet videa. Podívejte se do fotogalerie, jak nám to šlo.

24 Mar 2015