Search



Academic bulletin

abicko

Movies from world of sciences

videoprezentace-blok-bgd.jpg

BIOCEV

Prezentace knihy 25 let poté

Klaus, Pithart, Rychetský a Zeman v jedné publikaci
 
Čtyři čeští státníci, čtyři jedinečné pohledy na české moderní dějiny a politiku. Při příležitosti čtvrtstoletí od sametové revoluce vydává nakladatelství Filosofia knihu rozhovorů Jana Rovenského s Václavem Klausem, Petrem Pithartem, Pavlem Rychetským a Milošem Zemanem s názvem 25 let poté. Prezentace knihy se koná 18. prosince 2014 od 15.00 v budově Akademie věd ČR, Národní 3, Praha 1, sál 206. Účast přislíbili Václav Klaus, Petr Pithart a Pavel Rychetský. Moderuje Jan Rovenský.

 

Publikace představuje čtenářům názory čtveřice na události listopadu 1989 a na klíčové milníky posledního čtvrtstoletí (ekonomická transformace, rozpad Československa, vstup do Evropské unie, posuny ve stranickém systému, role Václava Havla, atd.) a přináší i zamyšlení, co nám 25 let svobody přineslo i vzalo. Knihu doprovází rozsáhlý poznámkový aparát s biografickými i faktografickými údaji.

 

Jan Rovenský je redaktorem deníku Právo a spolupracovníkem Oddělení morální a politické filosofie Filosofického ústavu Akademie věd ČR. Jeho knihu rozhovorů s jedenácti politickými teoretiky Krize a politické křižovatky vydalo v roce 2012 nakladatelství Filosofia.


Jan Rovenský a kol., 25 let poté. Klaus, Pithart, Rychetský a Zeman v rozhovorech o společnosti a politice, Praha, Filosofia 2014, 328 s.


Kontakt:
Jan Rovenský
mob: 723 861 236
e-mail: jan.rovensky@pravo.cz

10 Dec 2014