Search



Academic bulletin

abicko

Movies from world of sciences

videoprezentace-blok-bgd.jpg

BIOCEV

Václav Klaus, Petr Pithart a Pavel Rychetský, různé názory za jedním stolem

Při prezentaci knihy nakladatelství Filosofia 25 let poté. Klaus, Pithart, Rychetský a Zeman v rozhovorech o společnosti a politice, usedli včera odpoledne v Akademii věd ČR po letech za jedním stolem tři političtí oponenti, aby představili veřejnosti i zástupcům médií svůj zcela odlišný pohled na společenský vývoj v České republice s odstupem uplynulého čtvrtstoletí. V kultivované a demokratické diskusi, moderované autorem knihy Janem Rovenským nicméně stále jiskřila jejich vzájemná antipatie. Všichni tři významní čeští státníci se však názorově shodli na vysoké kvalitě publikace.

 

Kniha rozhovorů představuje čtenářům názory čtveřice na události listopadu 1989 a na klíčové milníky posledního čtvrtstoletí (ekonomická transformace, rozpad Československa, vstup do Evropské unie, posuny ve stranickém systému, role Václava Havla, atd.) a přináší i zamyšlení, co nám 25 let svobody přineslo i vzalo. Knihu doprovází rozsáhlý poznámkový aparát s biografickými i faktografickými údaji.


Jan Rovenský je redaktorem deníku Právo a spolupracovníkem Oddělení morální a politické filosofie Filosofického ústavu Akademie věd ČR. Jeho knihu rozhovorů s jedenácti politickými teoretiky Krize a politické křižovatky vydalo v roce 2012 nakladatelství Filosofia.

 

Připravil: Odbor mediální komunikace Kanceláře AV ČR
Foto: Stanislava Kyselová, Akademický bulletin

19 Dec 2014