Search



Academic bulletin

abicko

Movies from world of sciences

videoprezentace-blok-bgd.jpg

BIOCEV

Dílo Františka Gellnera

V nové Kritické hybridní edici Ústavu pro českou literaturu AV ČR

Jako první titul Kritické hybridní edice vychází v těchto dnech publikace Dílo Františka Gellnera, kterou připravil kolektiv editorů Ústavu pro českou literaturu AV ČR. Nová edice, řízená Jiřím Flaišmanem a Michalem Kosákem, představuje inovativní model publikování sebraných spisů i vybraných děl české literatury spojující čtenářské knižní vydání (bez obsáhlých doprovodných textů) s vědeckou elektronickou verzí na přiloženém DVD. Celý projekt autoři představí veřejnosti ve čtvrtek 8. ledna 2015 ve 13 hodin v zasedací místnosti Ústavu pro českou literaturu AV ČR, Na Florenci 3/1420, Praha 1 (vchod C, 3. patro).

 

Přednáška se bude věnovat jak Kritické hybridní edici, tak prvnímu vydanému titulu. Posluchači se seznámí s elektronickou edicí, jejím obsahem, uspořádáním a možnostmi, stejně jako s rozvržením čtenářského knižního vydání.
Dílo Františka Gellnera v této nové formě poprvé přináší kompletní soubor dochovaných autorových textů čítající několik stovek děl (včetně desítek textů dosud knižně nezveřejněných), dále kompletní rozsáhlou korespondenci a výtvarné dílo. Edice tak nabízí komplexní pohled na tvorbu Františka Gellnera a vytváří předpoklad pro další vědecký výzkum.

Podrobné informace naleznete v tiskové zprávě.

Další informace
Mgr. Jiří Flaišman, Ph.D., flaisman@ucl.cas.cz, mob.: 607 251 707
Mgr. Michal Kosák, Ph.D., kosak@ucl.cas.cz, mob.: 724 070 430

Připravily: Ústav pro českou literaturu AV ČR a Odbor mediální komunikace Kanceláře AV ČR

 

6 Jan 2015