Search



Academic bulletin

abicko

Movies from world of sciences

videoprezentace-blok-bgd.jpg

BIOCEV

V on-line diskusi světových ekonomů v New Yorku se bude diskutovat i o vhodnosti Eura pro Českou Republiku

O půlnoci ze středy na čtvrtek 15.–16. dubna těsně po půlnoci v době 00.00–01.30 hod. SELČ (18.00–19.30 hod. newyorského času) bude možno na internetu sledovat on-line panelovou diskusi na téma „Evropa: Současná situace a cesta vpřed“, která se uskuteční v Centru globální hospodářské politiky na Columbia University (CGEG). Panelové diskuse se kromě Jana Švejnara z IDEA při CERGE-EI (společné akademické pracoviště Univerzity Karlovy a Národohospodářského ústavu AV ČR) v Praze jako hlavní vystupující zúčastní ministr financí Spolkové republiky Německo Wolfgang Schäuble, držitelé Nobelovy ceny za ekonomii Joseph E. Stiglitz a Edmund S. Phelps a dále profesor ekonomie z Columbia University Alessandra Casella.


V diskusi zazní otázky týkající se budoucnosti Eurozóny a velmi pravděpodobně se diskuse dotkne i tématu vhodnosti přijetí Eura pro Českou republiku a další země střední Evropy.
Detaily o panelové diskusi včetně jmen všech účastníků najdete zde. Streamovaný přenos z průběhu debaty lze online sledovat na webu Centra globální hospodářské politiky, kde bude následně ke zhlédnutí i záznam.

 

Tématem výhodnosti přijetí Eura pro Českou republiku se zabývala již dříve studie Jana Švejnara a Viléma Semeráka z IDEA při CERGE-EI „Evropská krize – Dopady měnové (dez)integrace na ČR“.
 

Připravily: CERGE-EI a Odbor mediální komunikace Kanceláře AV ČR

15 Apr 2015