Search



Academic bulletin

abicko

Movies from world of sciences

videoprezentace-blok-bgd.jpg

BIOCEV

Veletrh vědy 2015 – to nejlepší z vědy a výzkumu pod jednou střechou

Pražské výstaviště PVA EXPO PRAHA v Letňanech bude ve dnech 21. až 23. května 2015 hostit první ročník unikátní akce Veletrh vědy. Na výstavišti se sejdou ústavy Akademie věd ČR, univerzity, muzea, science centra, a to nejen z České republiky, ale i ze zahraničí, aby široké veřejnosti představily zábavnou a pro všechny srozumitelnou formou svoji každodenní práci – vědu a výzkum. Návštěvníci se mohou těšit například na expozici CERNu (Evropské organizace pro jaderný výzkum) či Evropské jižní observatoře, na efektní pokusy chemiků z Vysoké školy chemicko-technologické v Praze, roboty a nejnovější trendy ze světa techniky z ČVUT v Praze, ukázky izolace vlastní DNA a luminiscence v podání Přírodovědců.cz, molekulární bar, dobrodružné pátrání za pomoci metod forenzní analýzy s Kriminalistickým ústavem Praha a mnoho dalšího. Veletrh vědy je největší populárně-naučnou akcí tohoto druhu v ČR.

 

Na ploše 1700 m 2 budou rozestavěny desítky výstavních stánků, nabízející návštěvníkům bezpočet zajímavých a často i překvapivých témat. Chybět nebudou ani interaktivní exponáty, výstavy vědeckých fotografií, workshopy nebo přednášky předních českých i zahraničních odborníků – jistě zaujme workshop létání s drony, představení Úžasného divadla fyziky (ÚDiF) nebo mobilní planetárium se svým filmem o vesmíru a evoluci života. Program celého veletrhu zakončí v sobotu 23. 5. přednáška „Jsme sami ve vesmíru?“ významného českého astrofyzika Jiřího Grygara.
 

Veletrh vědy 2015 mohou zdarma navštívit nejen odborníci, ale také studenti, pedagogové, rodiny s dětmi a další zájemci o vědu a výzkum bez rozdílu věku či vzdělání.


Více informací o programu veletrhu na www.veletrhvedy.cz.
 

Upoutávka na veletrh zde.

Fotoreportáž viz Akademický bulletin .

19 May 2015