The Academy of Sciences of the Czech rebublic - The Academy of Sciences of the Czech rebublic

Search

All intranet Current section


Centre of

Administration

and Operations of

ASCR, v. v. i.
Národní 1009/3
110 00 Prague 1

Czech Republic
tel.:  +420 221 403 111
fax.: +420 221 403 307
e-mail:
ssc@ssc.cas.cz

 

Den Země s Akademií věd 2015

I přes velikou nepřízeň počasí, kdy bylo nutné kvůli velice vytrvalému a hustému dešti přemístit veškeré venkovní expozice a workshopy do budov Geofyzikálního ústavu AV ČR, Ústavu fyziky atmosféry AV ČR a Astronomického ústavu AV ČR, byl Den Země s Akademií věd 2015 velice úspěšný a návštěvnost byla doposud nejvyšší za posledních 5 let.

 

Do areálu Geofyzikálního ústavu na pražském Spořilově dorazilo přes 650 žáčků a studentů ve věkovém rozmezí 3 roky až 19 let ze škol v Praze a středočeském kraji. Na akci dorazilo také velké množství dospělých zájemců, kteří si ve své pracovní době udělali čas, aby si mohli vyzkoušet vědu na vlastní kůži. Návštěvníci si mohli vytvořit své vlastní zemětřesení, zatřást Českou republikou, podívat se na vznik a průběh vulkánu, probírat se světem hornin, zažít pravý výbuch sopky, pozorovat astronomickým dalekohledem, vyzkoušet si meteorologii v lahvi a mnoho dalšího.

 

Akce se konala ve spolupráci s výše jmenovanými ústavy a Střediskem společných činností AV ČR, zejména s Otevřenou vědou.

Děkujeme všem návštěvníkům a budeme se těšit příští rok na shledanou!

5 May 2015