Vyhledávání



Kalendář akcí

Dnes < 2015 >  < červen > 
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Akademický bulletin

abicko

Videa ze světa vědy

videoprezentace-blok-bgd.jpg

projekt BIOCEV

biocev-logo-color-horizontal.jpg

Více o projektu

 

projekt ALISI

ALISI

Podpis dohody o spolupráci AV ČR s Pardubickým krajem

Předseda Akademie věd ČR prof. Jiří Drahoš a hejtman Pardubického kraje JUDr. Martin Netolický podepsali novou smlouvu o spolupráci. Slavnostní akt se konal v pátek 18. 10. 2013 v pražské Lannově vile v rámci společného semináře, na němž byly představeny výsledky již desetileté spolupráce AV ČR s Pardubickým krajem a Sdružením obcí Orlicko. Osm ústavů AV ČR, které se na těchto aktivitách podílejí, představilo výsledky řady projektů – od modelování úniku a transportu nebezpečných látek z průmyslových zdrojů pardubické aglomerace přes ekologické studie, otázky biodiverzity až po témata migrace obyvatel a studia zahraničních komunit v regionu.

 
Smluvní strany se dohodly, že další výzkumné práce budou realizovány na základě samostatných smluv mezi jednotlivými pracovišti AV ČR a subjekty působícími na území Pardubického kraje. Podporována bude zejména spolupráce zaměřená na řešení ekologických problémů kraje a studium národnostních a sociálně-ekonomických problémů příhraniční česko-polské oblasti, a to se snahou přispět k ekonomické a společenské aktivaci tohoto území v rámci České republiky.
 
 
Get the Flash Player to see this player.

Odbor audivizuálních tecnologií, SSČ AV ČR, v. v. i.

 
Koordinátorem spolupráce bude za Akademii věd ČR prof. Zbyněk Jaňour z Ústavu termomechaniky AV ČR a za Pardubický kraj radní zodpovědný za sociální věci a neziskový sektor Ing. Pavel Šotola. „Akademie věd vítá tuto inspirující spolupráci a zároveň máme velký zájem na její rozšíření i na další kraje a regiony ČR,“ řekl předseda AV ČR prof. Jiří Drahoš.
 
Smyslem spolupráce mezi ústavy Akademie věd ČR a kraji či regiony České republiky je výzkum a jeho aplikace při řešení úkolů sociálního, ekonomického, ekologického, přírodního a kulturního charakteru, aby výsledky přispěly ke zlepšení kvality života obyvatel dané oblasti.
 
Připravil: Odbor mediální komunikace Kanceláře AV ČR
Fota: Stanislava Kyselová, Akademický bulletin
 

 

18.10.2013