official magazine of CAS

 


Important links

International cooperation

 

ESO

EUSCEA

AlphaGalileo

WFSJ

Stopy AB v jiných titulech

Stopa AB v dalších médiích a knižních titulech

EUSJA General Assembly

eusja.jpg EUSJA General Assembly
& EUSJA Study Trip

Prague, Czech Republic
March 14–17, 2013

Veletrh vědy – věda hrou!

Pražské výstaviště PVA EXPO PRAHA hostilo ve dnech 21. až 23. května 2015 druhý ročník největší populárně-naučné akce svého druhu v České republice, na které ústavy Akademie věd ČR, univerzity, muzea a science centra nejen z České republiky představily zábavnou formou svou každodenní badatelskou či popularizační činnost. Na ploše 1700 m2 čekaly návštěvníky desítky výstavních stánků; nechyběly ani interaktivní exponáty, výstavy vědeckých fotografií, workshopy či přednášky českých i zahraničních odborníků. Veřejnost se mohla těšit například na expozici z CERN (Evropské organizace pro jaderný výzkum) nebo Evropské jižní observatoře, na stánky chemických kouzelníků z Vysoké školy chemicko-technologické v Praze, roboty a nejnovější trendy ze světa techniky z ČVUT v Praze, ukázky izolace vlastní DNA a luminiscence v podání Přírodovědců.cz, molekulární bar, dobrodružné pátrání za pomoci metod forenzní analýzy s Kriminalistickým ústavem Praha atd. Z doprovodných programů dále zaujaly workshop na téma létání s drony, představení Úžasného divadla fyziky (ÚDiF) nebo mobilní planetárium s filmem o vesmíru a evoluci života. Program vědeckého veletrhu zakončil 23. května astrofyzik dr. Jiří Grygar z Fyzikálního ústavu AV ČR přednáškou Jsme sami ve vesmíru?

veletr_vedy_01.JPG veletr_vedy_02.JPG  veletr_vedy_02.JPG veletr_vedy_02.JPG veletr_vedy_02.JPG veletr_vedy_02.JPG veletr_vedy_02.JPG veletr_vedy_02.JPG veletr_vedy_02.JPG veletr_vedy_02.JPG veletr_vedy_02.JPG veletr_vedy_02.JPG veletr_vedy_02.JPG veletr_vedy_02.JPG veletr_vedy_02.JPG veletr_vedy_02.JPG veletr_vedy_02.JPG veletr_vedy_02.JPG  veletr_vedy_02.JPG veletr_vedy_02.JPG veletr_vedy_02.JPG veletr_vedy_02.JPG veletr_vedy_02.JPG veletr_vedy_02.JPG veletr_vedy_02.JPG veletr_vedy_02.JPG veletr_vedy_02.JPG veletr_vedy_02.JPG veletr_vedy_02.JPG veletr_vedy_02.JPG veletr_vedy_02.JPG                                                                                                                                                           

Foto: Stanislava Kyselová, Akademický bulletin

 
Veletrh vědy 2015, který pořádal projekt Otevřená věda Střediska společných činností AV ČR, mohli zdarma navštívit nejen odborníci, ale především studenti, pedagogové, rodiny s dětmi a další zájemci o vědu a výzkum.

Program a doplňující informace viz http://www.veletrhvedy.cz/

25 May 2015