Fotografická soutěž Ústavu experimentální botaniky Akademie věd ČR

Ve spolupráci s Odborem mediální komunikace AV ČR, Botanickým ústavem AV ČR a Ústavem molekulární biologie rostlin BC AV ČR

Ústav experimentální botaniky Akademie věd ČR  Akademie věd České republiky  Ústav molekulární biologie rostlin BC AV ČR  Botanický ústav AV ČR

soutěž

výsledky 2009

Druhý ročník soutěže je za námi, porotci i veřejnost už vybrali své favority. Zde se dozvíte, které snímky získaly ceny a které můžete vidět na jedné ze dvou výstav. Prohlédněte si také výběr dalších kvalitních příspěvků. Celkem jsme pro vás připravili 76 fotografických minireportáží ze světa rostlin.

Co roste v Grónsku nebo na Novém Zélandu? Je osladič sladký? Jaká rostlina má největší květy? Která jedovatá bylina byla pro Germány posvátná? Jsou pelargonie jedlé? Jak vypadá plavín? Co je zvláštního na rozmnožování pampelišek? Mohou mít rostliny virózu? Která dřevina je důležitá pro tygry? Co přidávali Vikingové do piva? Odpovědi hledejte v letošní bohaté fotogalerii.

Zveme vás na virtuální expedici do podivuhodné rostlinné říše! Nemusíte ani vstávat ze židle – stačí kliknout na odkazy jednotlivých kategorií.

Došlé fotografie jsme neupravovali, texty prošly menšími redakčními úpravami.

 
Kategorie Veřejnost

Kategorie Vědec

Kategorie Junior