Search



Academic bulletin / Živa

abicko- ziva

Movies from world of sciences

videoprezentace-blok-bgd.jpg

BIOCEV

17th International Conference on the Strength of Materials, Mezinárodní konference o pevnosti materiálů

9.8.2015 - 14.8.2015

 

Konference ICSMA 17
Brno 9–14. 8. 2015

 

17th International Conference on the Strength of Materials,
Mezinárodní konference o pevnosti materiálů

 

www.icsma17.org

 

Mezinárodní konference o pevnosti materiálů je tradiční konference, která se koná ve významných městech a turisticky atraktivních místech. Brno se stalo určitou výjimkou, přestože je z celosvětového hlediska považováno za poměrně malé a nepříliš významné město. Nicméně díky autoritě (a přirozeně i předcházejícímu úsilí) brněnských vědců z Ústavu fyziky materiálů Akademie věd ČR zaměřených na studium deformace, podstaty pevnosti a porušování materiálů se podařilo konferenci uspořádat v tomto přirozeném centru materiálové vědy.


Konference je organizována ve tříletém intervalu vědeckým výborem v současnosti vedeném prof. Helenou van Swygenhoven z Paul Scherrer Institute & EPFL, Switzerland, Švýcarsko, (www.icsma17.org/committees). Členem vědeckého výboru je i prof. Antonín Dlouhý, který je současně garantem (chairmanem) konference ICSMA 17 v Brně. Spolugrarantem konference je prof. Ludvík Kunz, ředitel Ústavu fyziky materiálů AVČR v Brně. Členy organizačního výboru jsou další významní pracovníci tohoto ústavu.


Díky autoritě Ústavu fyziky materiálů ale i postavení, kterou konference má, se jí zúčastňují špičkoví vědci z celého světa, takže v Brně jsou očekávány desítky kolegů ze zemí s vyspělou ekonomikou, např. 39 vědců z Rakouska, 15 vědců z Francie, 57 vědců z Německa, 46 vědců z Japonska, 14 ze Švýcarska, 12 z Velké Británie, 15 z USA, atd. To vše včetně reprezentativního zastoupení všech Evropských zemí přibližně 350 účastníků.


Odborný program proběhne ve dnech 9.–14. srpna 2015 v konferenčních prostorách BVV (www.icsma17.org/venue). Je tvořen 8 plenárními přednáškami špičkových specialistů, 289 vyzvanými a standardním příspěvky v 6 souběžných sekcích a posterovou sekcí. (80 posterů).

 

Více informací na webu www.icsma17.org.

 

 

7.8.2015