The Academy of Sciences of the Czech rebublic - The Academy of Sciences of the Czech rebublic

Search

All intranet Current section


Centre of

Administration

and Operations of

the CAS, v. v. i.
Národní 1009/3
110 00 Prague 1

Czech Republic
tel.:  +420 221 403 111
fax.: +420 221 403 307
e-mail:
ssc@ssc.cas.cz

 

IN: 60457856

TIN: CZ60457856

Stáž popularizátorů vědy

Ve dnech 29. dubna až 1. května absolvovali v anglickém Birminghamu vzdělávací stáž vybraní popularizátoři vědy a pedagogové přírodovědných oborů středních škol, kteří na podzim loňského roku úspěšně absolvovali vzdělávací kurzy pořádané Otevřenou vědou. Účelem cesty bylo okusit, jak se věda a přírodovědné obory popularizují a vyučují na školách za hranicemi České republiky.

 

Pro účastníky byl připraven seminář s ředitelkou ThinkTank Science Musea Lauren Deere, která vyprávěla o úspěšnosti Science Musea mezi mladými lidmi, také o zvětšujícím se zájmu o přírodovědné obory, a to právě díky „hravým přírodovědným exponátům“. Pro účastníky byla návštěva a seminář velmi přínosné a velice často s Lauren Deere diskutovali o problémech, nástrahách a o neustálé snaze zvyšovat zájem o vědu již od malých dětí.

Po semináři následovala návštěva biologických, chemických a fyzikálních laboratoří sloužící studentům základních a středních škol pro přírodovědné workshopy, kde si účastníci sami vyzkoušeli některé laboratorní činnosti. Na úplný závěr následovala komentovaná prohlídka ThinkTank Science Musea. Aby byl edukativní přínos pro všechny účastníky maximální, tak byla také domluvena individuální prohlídka biologického centra SeaLife, které se taktéž nachází v Birminghamu a specializuje se na mořský svět – výzkum podmořského světa a život v něm.
 

6 May 2015