Search



Academic bulletin / Živa

abicko- ziva

Movies from world of sciences

videoprezentace-blok-bgd.jpg

BIOCEV

Již brzy rozzáříme budovu Akademie věd ČR

Videomapping ke 125. výročí

 

V neděli 22. března budeme na budovu Akademie věd ČR v Praze na Národní třídě promítat dosud nevídaný a zcela unikátní videomapping. Jedinečná vizuální projekce připomene letošní 125. výročí založení České akademie císaře Františka Josefa pro vědy, slovesnost a umění, předchůdkyně dnešní Akademie věd ČR. Celá světelná show bude doprovázena na míru vytvořeným zvukovým doprovodem. Zavede diváka hravou a srozumitelnou formou do tajů vědy a umění. Budova AV ČR na Národní třídě bude díky audiovizuálnímu charakteru zcela změněna na působivou světelnou show tak, aby si ji užili diváci všech věkových kategorií, včetně těch nejmladších.

 

Unikátní podívaná nechá diváka objevovat tajemná zákoutí lidské mysli a vědy a představí budovu AV ČR jako proměnlivý organismus plný života. Videomapping se bude promítat 22. března 2015 od osmé hodiny večerní až do pozdních nočních hodin, a to přibližně v půlhodinových intervalech.
 

Doporučujeme všem návštěvníkům, aby si našli místo s dobrým výhledem na promítanou stěnu. Během každého promítání bude zastavena tramvajová doprava na Národní třídě.
 

Generálním partnerem výročí Akademie věd ČR je společnost PPF a. s.
 

Hlavním manažerem všech akcí připravených k výročí Akademie věd je PhDr. Kateřina Sobotková, ředitelka Divize vnějších vztahů SSČ AV ČR, e-mail: sobotkova@ssc.cas.cz, tel.: 733 690 788.

 

Tímto vás srdečně zveme a těšíme se na vás!
 

Více informací naleznete na webu kampaně "Můj svět zázraků" na adrese http://www.umenivedy.cz.

6 Mar 2015