Akademie věd ČR - Akademie věd ČR

Vyhledávání

Celý intranet Aktuální oblast


SSČ AV ČR, v.v.i.
Národní 1009/3
110 00 Praha 1
Tel.: +420 221 403 111

 

IČ: 60457856

DIČ: CZ60457856

 

ID datové schránky:

6vtfr9w

Důležité odkazy

gs_logo_w256.jpg23_6_11_Letni_skola_pamatnik_Vitkov_foto_skys_x26x_resize.jpgbanner_LOGO_RGB_CERNY_PODKLAD_2015.pngMazanek_logo.pnglvicek.png

Nezkreslená věda II

Přibližně po roce důkladné práce, odborných korekcí, překreslování obrázků apod. jsou dokončena videa a vychází vzdělávací cyklus NEZkreslená věda II.

 
Na přelomu let 2013 a 2014 byl v rámci projektu Otevřená věda vytvořen vzdělávací cyklus NEZkreslená věda. Videocyklus byl sestaven z deseti krátkých filmů a každý film byl zaměřen na jedno dané téma z určitých vědních oblastí. Hlavním záměrem videí bylo jednoduchou, hravou a srozumitelnou formou žákům základních a studentům středních škol přiblížit a vhodně vysvětlit témata, která ve školní výuce mají svá zastoupení, ale jsou náročná na výklad i představivost. Protože byl o videa veliký zájem, což dokazuje i počet zhlédnutí na videoserveru YouTube – přes 150 000, a z mnoha stran stále přicházely žádosti o zpracování dalších a dalších témat, členové týmu Otevřená věda se rozhodli, že bude vytvořena druhá série tohoto vzdělávacího zábavného cyklu. A po přibližně roce důkladné práce, odborných korekcí, překreslování obrázků apod. jsou videa dokončena a vychází vzdělávací cyklus NEZkreslená věda II.
 
V této druhé sérii jsou popsána témata, jako např. Co je to fotosyntéza?; Proteosyntéza – od DNA k proteinu; Plasty kolem nás; Struktura a fungování počítače; Radioaktivita, ale můžete zde také nalézt video z oblasti financí. Aby bylo zajištěno, že se ve videích neobjeví žádné odborné chyby, byli pro každé téma vybráni ti nejpovolanější – přední odborníci na daná témata, kteří působí na ústavech Akademie věd ČR i na českých univerzitách.
Všechny díly cyklu můžete nalézt na videoserveru YouTube.

 

15. 10. 2015