Úvod » Aktuálně » Změny v poskytování služeb

Změny v poskytování služeb

 

V souvislosti se zavedením změn v poskytování některých služeb vstupuje dne 1. 9. 2015 v platnost nová verze Knihovního řádu Knihovny AV ČR, v. v. i.

Seznámit se s ní můžete na stránkách www.knav.cz/knihovni-rad.

Co je nového:

  • Vyřizujeme objednávky rychleji.
  • Prodlužujeme výpůjčky za Vás.
  • Můžete hradit poplatky online.
  • Registraci pro vzdálený přístup si můžete prodloužit online.
  • WiFi připojení pro návštěvníky.

 

POHODLNĚJŠÍ VYUŽÍVÁNÍ SLUŽEB KNIHOVNY

Rychlejší vyřizování objednávek

Objednáte-li si dokumenty z depozitáře Jenštejn ve všední den do 11 hodin, budou pro Vás připraveny k vyzvednutí již ten samý den od 15 hodin.

Dokumenty objednané ve všední den od 11 hodin nebo během víkendu si budete moci vyzvednout od 15 hodin následujícího pracovního dne.

Automatické prodlužování výpůjční lhůty

Vždy, když to bude možné, prodloužíme automaticky 2 dny před jejím uplynutím výpůjční lhůtu dokumentů, které máte vypůjčené domů a pošleme Vám e-mail s informací o novém termínu vrácení. Informační e-mail Vám pošleme i v případě, že výpůjční lhůtu nebude možné prodloužit a Vy budete mít ještě 2 dny na kontaktování knihovny a vyřešení nastalé situace.

Výpůjční lhůta nebude automaticky prodloužena v těchto případech:

  • Výpůjční lhůta dokumentu byla již 3× prodloužena.
    Vypůjčený dokument je nutné během následujících 2 dnů vrátit; není-li rezervován jiným uživatelem, můžete si jej při návštěvě knihovny ihned znovu vypůjčit.
  • Vypůjčený dokument si rezervoval jiný uživatel.
    Vypůjčený dokument je nutné během následujících 2 dnů vrátit. Opětovné vypůjčení titulu si můžete rezervovat.
  • Máte neuhrazené poplatky.
    Poplatky za služby můžete ihned uhradit platební kartou online. Stačí kliknout na odkaz pro uhrazení v sekci Poplatky Vašeho uživatelského konta a budete přesměrováni na zabezpečenou platební bránu. Poplatky za opožděné vrácení lze takto uhradit až po vrácení vypůjčeného dokumentu knihovně.
  • Výpůjční lhůta dokumentu již vypršela.
    Vypůjčený titul je nutné co nejdříve vrátit. Po uhrazení poplatků si můžete titul ihned znovu vypůjčit, není-li rezervován jiným uživatelem.
  • Blíží se nebo vypršela platnost Vašeho členství.
    Je nutné navštívit knihovnu a prodloužit platnost Vašeho členství. Poté bude možné prodloužit také výpůjční dobu dokumentu.

Online úhrady poplatků

Poplatky za služby můžete nyní hradit i platební kartou online. Stačí kliknout na odkaz pro uhrazení, který naleznete v sekci Poplatky Vašeho uživatelského konta a budete přesměrováni na zabezpečenou platební bránu, jejímž prostřednictvím můžete poplatek ihned pohodlně uhradit.

Poplatky za opožděné vrácení lze takto uhradit až po vrácení vypůjčeného titulu knihovně, neboť do doby vrácení se tento poplatek denně navyšuje.

Prodloužení registrace pro vzdálený přístup přes internet 

Nyní si můžete prodloužit svoji registraci pro vzdálený přístupu bez čtenářského průkazu přes naše webové stránky.

Stačí vyplnit formulář: www.knav.cz/sluzby/vypujcky/registrace/online-registrace a postupovat dle jednotlivých kroků registrace.
Budete potřebovat Váš mobilní telefon a e-mail. Prodloužení je dokončeno uhrazením registračního poplatku z Vašeho účtu. Na výpisu z našeho bankovního účtu musíme u platby vidět Vaše jméno. Z tohoto důvodu za Vás nemůže zaplatit Váš zaměstnavatel a ani není možno poplatek uhradit platební kartou. Stejným způsobem se mohou zaregistrovat i noví zájemci o vzdálený přístup z řad Vašich spolupracovníků, přátel a známých.

WiFi připojení pro návštěvníky

Wifi připojení k internetu nyní mohou využít i neregistrovaní uživatelé. Umožní to jednodenní vstupenka s internetem, kterou jsme pro Vás ještě zlevnili.