Vyhledávání

Celý intranet Aktuální oblast


loga-vlevo_CZ1.png

loga-vlevo_CZ2.png

loga-vlevo_CZ3.png

loga-vlevo_CZ4.png

 

18. Týden mozku 2016

Ve dnech 14. – 18. března 2016 se na půdě Akademie věd, v budově na Národní 3, konal již poosmnácté Týden mozku – jedinečný cyklus přednášek o mozku a neurovědách. Akci tradičně pořádal Ústav experimentální medicíny AV ČR, v. v. i. ve spolupráci s Českou společností pro neurovědy a Střediskem společných činností AV ČR, v. v. i.
 

 

 Samotné akci předcházela tisková konference, která se konala dne 9. 3. 2016. Tiskové konferenci předsedali prof. MUDr. Eva Syková, prof. MUDr. Josef Syka, DrSc., prof. MUDr. Karel Šonka, DrSc. a prof. MUDr. Richard Rokyta, DrSc. Tiskové konference se zúčastnilo
5 novinářů z rozhlasových i tištěných médií a další hosté. Tiskovou konferenci moderovala PhDr. Kateřina Sobotková, ředitelka Divize vnějších vztahů SSČ AV ČR, v. v. i.

 

Během Týdne mozku 2016 vystoupilo 14 předních českých odborníků se zajímavými přednáškami a uskutečnilo se filmové promítání Společnosti „E“ - neziskové organizace, která pomáhá lidem s epilepsií. Přednášky navštívilo cca 1700 zájemců, a to především z řad středoškolských a vysokoškolských studentů a důchodců. Registrace na přednášky probíhaly přes webové stránky www.tydenmozku.cz, kde budou také umístěny audio a videozáznamy z přednášek, aby se dostaly mezi širší publikum.

 

Program přednášek – link

 

 prof. MUDr. Eva Syková, DrSc. 

 

 prof. MUDr. Josef Vymazal, DSc.

 

  prof. MUDr. Karel Šonka, DrSc.                      prof. MUDr. Richard Rokyta, DrSc.

 

prof. MUDr. Josef Syka, DrSc.                        doc. MUDr. Přemysl Jiruška, Ph.D.

 

 prof. MUDR. Eduard Zvěřina, DrSc.                         MUDr. Jan Klener

 

 prof. MUDr. Jiří Raboch, DrSc.                          prof. MUDr. Robert Jech, Ph.D.