Vyhledávání

Celý intranet Aktuální oblast


loga-vlevo_CZ1.png

loga-vlevo_CZ2.png

loga-vlevo_CZ3.png

loga-vlevo_CZ4.png

Ústav experimentální medicíny AV ČR slaví významné jubileum

Jedna z nejvýznamnějších institucí v oblasti základního biomedicínského výzkumu v České republice oslavila v listopadu 40. výročí svého založení.

Jedna z nejvýznamnějších institucí v oblasti základního biomedicínského výzkumu v České republice oslavila v listopadu 40. výročí svého založení. Při této příležitosti malá rekapitulace; Ústav vznikl v roce 1975 spojením čtyř renomovaných vědeckých laboratoří ČSAV – plastické chirurgie, oftalmologie, otorinolaryngologie a histologie V roce 1993 se ústav přestěhoval do nové budovy v areálu ústavů AV ČR v Praze 4-Krči. V roce 2001 byla do funkce ředitelky ústavu jmenována profesorka Eva Syková, která klade velký důraz na zavádění poznatků vědy a výzkumu do klinické praxe a její zásluhou byl v krčském areálu vybudován první biomedicínský inkubátor v Akademii věd ČR – Inovační biomedicínské centrum.

 

Medicínská technika | 03.12.2015

Zdroj: http://www.technickytydenik.cz/rubriky/aktualni-cislo-medicinska-technika/ustav-experimentalni-mediciny-av-cr-slavi-vyznamne-jubileum_33395.html

3. 12. 2015