Search



Ročenka AV ČR 2014

Academic bulletin / Živa

abicko- ziva

Movies from world of sciences

videoprezentace-blok-bgd.jpg

BIOCEV

Mezinárodní Workshop Aplikační možnosti EREM v biologii a chemii

7.4.2016 - 8.4.2016

 

Mezinárodní Workshop Aplikační možnosti EREM v biologii a chemii.

 


Ve dnech 7. 4. - 8. 4.2016 se bude v Mikulově konat mezinárodní workshop, kterého se zúčastní řada významných osobností z oblasti elektronové mikroskopie.

Na workshopu budou prezentovány možnosti a aplikace vysokorozlišovacího mikroskopu od firmy FEIQUANTA 650 FEG a skupiny environmentální elektronové mikroskopie. Předmětem diskuze budou zároveň i výsledky a zaměření zúčastněných pracovišť a to z Ústavu přístrojové techniky AV ČR, Ústavu experimentální botaniky AV ČR, Ústavu makromolekulární chemie AV ČR, Ústavu buněčné biologie a patologie 1. LF UK v Praze a Chemického ústavu SAV, Centra glykemiky.

 

Hlavním cílem mezinárodního workshopu je navázat spolupráci mezi výzkumnými pracovišti nejen v rámci Akademie věd ČR, která vyvrcholí podáním interdisciplinárního projektu v rámci výzvy Excelentní výzkum, OPVVV.

 

Workshop je pořádán v rámci projektu Strategie AV21 “ Diagnostické metody a techniky“, jehož koordinátorem je Ing. Vilém Neděla, Ph.D., vedoucí týmu Environmentální elektronové mikroskopie, Ústavu přístrojové techniky AV ČR.

 

29.3.2016