Search



Ročenka AV ČR 2014

Academic bulletin / Živa

abicko- ziva

Movies from world of sciences

videoprezentace-blok-bgd.jpg

BIOCEV

Přednášky nositelů Akademické prémie

Hlavní výsledky své šestileté vědecké práce představili ve středu 29. října 2014 v sídle Akademie věd ČR v Praze dva držitelé prestižního ocenění Akademická prémie – Praemium Academiae z roku 2008. S přednáškou Spiny na parkovištích dat i automobilů před posluchači nejprve vystoupil prof. Tomáš Jungwirth, PhD., z Fyzikálního ústavu AV ČR, poté ho následoval prof. Ing. Karel Ulbrich, DrSc., z Ústavu makromolekulární chemie AV ČR, který svůj příspěvek pojmenoval Polymerní systémy pro cílený transport a řízené uvolňování léčiv s potenciálním uplatněním při léčbě nádorových onemocnění.

Akademická prémie – Praemium Academiae je přísně výběrovým nástrojem finanční a morální podpory excelence v Akademii věd ČR. Jejím smyslem je podpora vynikajících vědeckých osobností, které jsou nositeli výzkumu na špičkové mezinárodní úrovni. O udělení Akademické prémie rozhoduje předseda AV ČR, který si pro tento účel zřizuje poradní komisi složenou z předních domácích a zpravidla i zahraničních odborníků.
 
Akademická prémie se uděluje na dobu šesti let s podporou do výše 5 mil. Kč ročně. Na konci tohoto období vědci přednesou zprávu o svých výsledcích formou veřejné přednášky na celoakademické půdě, každoročně předkládají přehled o využití finančních prostředků a bibliografii publikovaných prací.
 
Anotace přednášek:
prof. Tomáš Jungwirth, PhD.: Spiny na parkovištích dat i automobilů
 

 

29 Oct 2014