Intranet English

Aktuality

Prémii Otto Wichterleho pro rok 2016 získali dva vědci z FGÚ (6.6. 2016)

Významné ocenění AV ČR, Prémii Otto Wichterleho pro rok 2016, udělil předseda Akademie věd České republiky prof. Jiří Drahoš v pondělí 30. května 2016 v pražské Lannově vile jednadvaceti mladým vědcům, kteří úspěšně splnili mimořádně významný vědecký úkol. Ocenění je určeno špičkovým nositelům vědeckých hodností, kteří v kalendářním roce podání návrhu nepřekročili věk 35 let. Mezi oceněnými byli i dva vědci z FGÚ: Mgr. Michal Behuliak, Ph.D. a RNDr. Katarína Smolková, Ph.D.  Více


 

Aleš Stuchlík byl jmenován profesorem (27.5. 2016)

Doc. RNDr. Aleš Stuchlík, Ph.D. byl 17.5. 2016 prezidentem republiky jmenován profesorem pro obor Fyziologie živočichů. Jmenovací řízení proběhlo na Univerzitě Karlově v Praze.

František Vyskočil získal ocenění od Učené společnosti ČR (26.5. 2016)

Prof. František Vyskočil obdržel 23. května 2016 Medaili Učené společnosti České republiky za zásluhy o rozvoj vědy. Učená společnost České republiky vznikla v roce 1994. Jejím cílem je sdružovat vědce, kteří působí v Česku i v zahraničí. Medaile a ceny udíli jednou ročně.



Stánek FGÚ na Veletrhu vědy (23.5. 2016)

Fyziologický ústav AV ČR se zapojil do 2. ročníku Veletrhu vědy v PVA Letňany. Zájemci si mohli dozvědět jak funguje lidské srdce a mozek a zkusit si ho sestavit na speciálním modelu. Mohli se dokonce podívat i jak vypadá skutečný (plastinovaný) lidský mozek. Dále bylo možné vyzkoušet svou pamět pomocí speciálních testů či si určit svůj chronotyp. Stánek i celý veletrh se těšil velkému zájmu návštěvníků, kterých do Letňan zavítalo 14 tisíc.


    
  

Lucie Kubínova obdržela cenu Československé mikroskopické společnosti (11.5. 2016)

RNDr. Lucie Kubínová, CSc. byla na výroční konferenci Československé mikroskopické společnosti konané 2.-4.5.16 v Lednici oceněna Cenou za významné zásluhy o rozvoj mikroskopických metod.

Načíst další

© 2014 Fyziologický ústav AV ČR