Intranet English

Aktuality

Vědecké centrum BIOCEV slavnostně otevřeno (21.6. 2016)

Ve čtvrtek 16. června byla slavnostně přestřižena páska a tím oficiálně spuštěn provoz vědeckého centra BIOCEV na němž se podílí i Fyziologický ústav. Působí zde 56 výzkumných skupin, které se v pěti programech zaměřují na detailní poznání organismů na molekulární úrovni. Více


 

Lucie Kubínová byla zvolena předsedkyní Mezinárodní stereologické společnosti (15.6. 2016)

Mezinárodní stereologická společnost (ISS) je nezisková organizace, jejímž cílem je podporovat výměnu a šíření informací o stereologii a analýze obrazu mezi vědci řady vědeckých oborů a zemí. Dr. Kubínová se v této společnosti angažuje dlouhodobě a letos byla zvolena její předsedkyní pro období 2016 - 2019. V budoucnu plánuje zavedení nových aktivit, které budou atraktivní pro širší vědeckou komunitu zajímající se o přesnou a spolehlivou analýzu obrazových informací získaných pomocí mikroskopie a dalších zobrazovacích technik. S činností ISS je úzce spjat mezinárodní časopis Image Analysis & Stereology.

Prémii Otto Wichterleho pro rok 2016 získali dva vědci z FGÚ (6.6. 2016)

Významné ocenění AV ČR, Prémii Otto Wichterleho pro rok 2016, udělil předseda Akademie věd České republiky prof. Jiří Drahoš v pondělí 30. května 2016 v pražské Lannově vile jednadvaceti mladým vědcům, kteří úspěšně splnili mimořádně významný vědecký úkol. Ocenění je určeno špičkovým nositelům vědeckých hodností, kteří v kalendářním roce podání návrhu nepřekročili věk 35 let. Mezi oceněnými byli i dva vědci z FGÚ: Mgr. Michal Behuliak, Ph.D. a RNDr. Katarína Smolková, Ph.D.  Více


 

Aleš Stuchlík byl jmenován profesorem (27.5. 2016)

Doc. RNDr. Aleš Stuchlík, Ph.D. byl 17.5. 2016 prezidentem republiky jmenován profesorem pro obor Fyziologie živočichů. Jmenovací řízení proběhlo na Univerzitě Karlově v Praze.

František Vyskočil získal ocenění od Učené společnosti ČR (26.5. 2016)

Prof. František Vyskočil obdržel 23. května 2016 Medaili Učené společnosti České republiky za zásluhy o rozvoj vědy. Učená společnost České republiky vznikla v roce 1994. Jejím cílem je sdružovat vědce, kteří působí v Česku i v zahraničí. Medaile a ceny udíli jednou ročně.



Načíst další

© 2014 Fyziologický ústav AV ČR