Previous Next
Záslužná edice KVĚTA SGALLOVÁ Součástí vývoje novočeské poezie na konci 18. a začátku 19....
Důstojná sumarizace Na úvod je třeba podotknout, že česká literární a knihovní věda rozhodně netrpí...
Ad Zdeněk Smolka: Historie polské literatury českého Těšínska – polemika LIBOR MARTINEK Již jednou jsem polemizoval s recenzí ostravského literárního historika...

ÚČL AV ČR, Vysoká škola kreativní komunikace (Praha) a Spolek Dobrá čeština ve spolupráci s obcí Tasov vás zvou 16. a 17. září 2016 na mezinárodní konferenci "Cožpak to jsem chtěl, aby mne zařadili do literatury? Jakub Deml a literární tradice".

Konference je kromě ucelenějších referátů otevřená i kratším zprávám či vstupům badatelů, editorů, překladatelů, historiků, umělců, učitelů, pamětníků nebo čtenářů o jejich objevech, zkušenostech a práci s Demlovými literárními texty. Program bude mít také popularizační a vzpomínkovou část. Ve čtvrtek před konferencí uspořádáme dílny, naučné výpravy a hry pro děti z tasovské základní školy. V sobotu se účastníci i hosté projdou Tasovem, seznámí se s jeho památkami, krajinou, prohlédnou si kostel a připravené výstavy. Večer se setkání završí čtením z básníkových textů v tasovské sokolovně.


V případě nejasností volejte +420 605 935 610.

 

POZVÁNKA

TISKOVÁ ZPRÁVA

PROGRAM

 

 plakátTASOV web