The Academy of Sciences of the Czech rebublic - The Academy of Sciences of the Czech rebublic

Search

All intranet Current section


Centre of

Administration

and Operations of

the CAS, v. v. i.
Národní 1009/3
110 00 Prague 1

Czech Republic
tel.:  +420 221 403 111
fax.: +420 221 403 307
e-mail:
ssc@ssc.cas.cz

 

IN: 60457856

TIN: CZ60457856

Setkání se zahraničními vědci na vinici sv. Kláry

EURAXESS Czech republic připravil 30. září 2016 setkání zahraničních a českých vědců a jejich rodin. Na vinici svaté Kláry v botanické zahradě v Troji se v rámci twinningového programu „Poznejte novou rodinu“ sešli výzkumníci mnoha různých oborů i národností.

 

Botanická zahrada Praha pro vědce z Akademie věd nachystala degustaci skvělých vín z vlastní vinice, na děti čekal zábavný program s podzimní tematikou – vydlabávání dýní, vyrábění ozdob a panáčků z přírodních materiálů a mnoho dalších ručních prací vhodných i pro ty nejmenší. Krásné zářijové počasí vykouzlilo spolu s pro mnohé dosud neznámým výhledem na vinice, Trojský zámeček a panorama Prahy kouzelnou a pohodovou atmosféru.

 

Cyklus akcí „Poznejte novou rodinu“ otevírá nové cesty k integraci zahraničních výzkumníků mezi jejich české kolegy a tím přispívá nejen k rozvoji jejich kariéry, ale také neméně důležitého osobního a rodinného života. Neformální setkání pomáhají navazovat nová přátelství a umožňují sdílet společné kulturní zážitky. Každá česká rodina, které se do programu zapojí, je propojena s konkrétní zahraniční rodinou, účast je pro všechny zdarma.

 

V roce 2016 se vědci mohou dále těšit např. na vánoční odpoledne se zdobením perníčků, svařeným vínem, pečenými kaštany apod. Akce se bude konat 2. 12. 2016 od 15 do 18 hodin ve vile Lanna (Praha 6 – Bubeneč).


EURAXESS Czech republic poskytuje informace a pomoc zahraničním vědcům, kteří přijíždějí do České republiky za prací, nebo naopak těm, kdo Českou republiku pracovně opouštějí. Pomáhá vědcům zařídit si pracovní i občanský život – vstupní formality, pracovní povolení, pojištění, daně, bydlení, lékařskou péči, školy, jazykové kurzy aj. Organizuje také neformální společenská setkání, pomáhající cizincům pochopit místní kulturu a aktivně se do ní zapojit. Vice na www.euraxess.cz.

 

EURAXESS Czech republic je součástí Střediska společných činností Akademie věd ČR.

7 Oct 2016