The Academy of Sciences of the Czech rebublic - The Academy of Sciences of the Czech rebublic

Search

All intranet Current section


Centre of

Administration

and Operations of

the CAS, v. v. i.
Národní 1009/3
110 00 Prague 1

Czech Republic
tel.:  +420 221 403 111
fax.: +420 221 403 307
e-mail:
ssc@ssc.cas.cz

 

IN: 60457856

TIN: CZ60457856

Týden vědy a techniky začíná již 1. listopadu

Týden vědy a techniky Akademie věd ČR je největší vědecký festival v České republice, který zahrnuje přednášky, výstavy, dny otevřených dveří, dokumentární filmy, workshopy, vědecké kavárny a mnohé další aktivity napříč celou republikou i všemi vědeckými obory. Letošní, šestnáctý ročník, který bude zahájen v úterý 1. listopadu a skončí v neděli 13. listopadu, se ponese v duchu motta „Za hranice známého“.

 

Na stránkách Týdne vědy a techniky naleznete kromě informací o festivalu také aktuální program festivalu, upoutávku na 16. ročník festivalu, soutěže o zajímavé ceny, či informace a videa z předchozích ročníků.

 

Pro studenty středních škol jsou připraveny především přednášky a exkurze v dopoledních hodinách.

 

Odpolední, podvečerní a doprovodné programy jsou pak určeny pro širokou veřejnost.

 

Na Týdnu vědy a techniky AV ČR je přichystán bohatý program i pro ty nejmenší vědátory. Pozorujte hvězdy, soutěžte s kosmonauty, nebo se projděte po Knihovně Akademie věd ČR.

 

Část programu je věnována mj. vesmíru. Týden vědy a techniky AV ČR nabídne i dny otevřených dveří, do kterých se zapojují všechna pracoviště Akademie věd ČR. Novinkou je letos speciální program, který vedle netradičních workshopů zahrnuje i komentované prohlídky, pozorování ptactva či Slunce nebo divadelní hry.

 

Do Týdne vědy a techniky AV ČR se kromě Akademie věd zapojí přes padesát spolupracujících institucí.

 

Týden vědy a techniky AV ČR koordinuje Odbor popularizace vědy a marketingu Střediska společných činností AV ČR, v. v. i. Na organizaci festivalu se podílí všechna pracoviště Akademie věd ČR.


Vstup na všechny akce je zdarma.

27 Oct 2016