Previous Next
Záslužná edice KVĚTA SGALLOVÁ Součástí vývoje novočeské poezie na konci 18. a začátku 19....
Důstojná sumarizace Na úvod je třeba podotknout, že česká literární a knihovní věda rozhodně netrpí...
Ad Zdeněk Smolka: Historie polské literatury českého Těšínska – polemika LIBOR MARTINEK Již jednou jsem polemizoval s recenzí ostravského literárního historika...

Ve dnech 20. a 21. dubna 2017 proběhne již 16. ročník Studentské literárněvědné konference, tentokrát na téma "Experiment versus stereotyp". Konference se bude konat v zasedací místnosti Sdružení moravských pracovišť AV ČR, Čechyňská 19, Brno.

Co je experiment a co stereotyp v literatuře? Jsou to jen prázdné nálepky, nebo existuje zřetelná dělicí čára mezi experimentálním psaním a literaturou naplňující předem dané stereotypy? Je vůbec možné jasně vymezit hranice mezi inovativními a konvenčními díly? A jaké důsledky má toto dělení pro naše pojetí literární historie a teorie? Tématem dalšího ročníku Studentské literárněvědné konference, která proběhne 20. a 21. dubna 2017 v Brně, bude: Experiment versus stereotyp. Další podrobnosti i pokyny z zasílání přihlášek naleznete zde: http://www.ucl.cas.cz/slk/index.php?expand=/2017.

Spolupořadatelem Studentské literární konference je Ústav české literatury a knihovnictví Filozofické fakulty Masarykovy univerzity v Brně a Katedra českého jazyka a literatury Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity v Brně.