Previous Next
Záslužná edice KVĚTA SGALLOVÁ Součástí vývoje novočeské poezie na konci 18. a začátku 19....
Důstojná sumarizace Na úvod je třeba podotknout, že česká literární a knihovní věda rozhodně netrpí...
Ad Zdeněk Smolka: Historie polské literatury českého Těšínska – polemika LIBOR MARTINEK Již jednou jsem polemizoval s recenzí ostravského literárního historika...

6. 12. od 17:00 se v přednáškovém sále ÚČL AV ČR uskuteční veřejná diskuse Česká literatura 2016: první bilance. Teze o literárních událostech posledních dvanácti měsíců přednesou Iva Málková a Kryštof Špidla. Diskutovat s nimi budou Karel Piorecký, Aleš Merenus a přítomné publikum. Moderuje Pavel Janáček.

 

Debatu natáčí Český rozhlas. Zkrácený záznam z besedy bude ve dvou částech odvysílán na stanici Vltava v pořadu Slovo o literatuře ve dnech 12. 12. a 19. 12. 2016 v 17.00–17.30. Textový výběr otiskne v čísle 1/2017 měsíčník Host.

 

Anotace:

Patřilo uplynulých dvanáct měsíců Jiřímu Hájíčkovi a jeho Dešťové holi, anebo Biance Bellové a jejímu Jezeru? A co když patřilo někomu dalšímu – Tereze Boučkové, Edgaru Dutkovi, Petru Stančíkovi, Marku Tomanovi, Romanu Szpukovi, Janu Poláčkovi nebo Marku Vajchrovi? Přišli od minulé První bilance s nejlepšími sbírkami Jitka Srbová, Jakub Řehák nebo Tomáš Gabriel? Udrželi Ivan Wernisch, Petr Král, Karel Šiktanc a Jaromír Typlt svou laťku? Které z nových jmen zaujalo alespoň tak jako Ingrid Artezz, Miroslav Boček, Jiří Feryna, Michal Přibáň či Jan Škrob? O kom z letošních debutantů ještě uslyšíme, až se na některé z příštích Bilancí bude zase mluvit o dobré literatuře?

 

POZVÁNKA