Previous Next
Husitské umění v kulturních souřadnicích PETR ČORNEJ Už dlouho se mi nestalo, abych se od vědecké monografie nedokázal odtrhnout a přečetl ji s...
Ostrava není Praha! MARTA KORDÍKOVÁ Že samizdat není jen městským, neřkuli pražským fenoménem,...
Příběh knih, které dělaly dějiny MARTA EDITH HOLEČKOVÁ Knížka Gabriely Romanové vydaná péčí Knihovny...

Ve dnech 20. a 21. dubna 2017 proběhne již 16. ročník Studentské literárněvědné konference, tentokrát na téma "Experiment versus stereotyp". Konference se bude konat v zasedací místnosti Sdružení moravských pracovišť AV ČR, Čechyňská 19, Brno.

Co je experiment a co stereotyp v literatuře? Jsou to jen prázdné nálepky, nebo existuje zřetelná dělicí čára mezi experimentálním psaním a literaturou naplňující předem dané stereotypy? Je vůbec možné jasně vymezit hranice mezi inovativními a konvenčními díly? A jaké důsledky má toto dělení pro naše pojetí literární historie a teorie? Tématem dalšího ročníku Studentské literárněvědné konference, která proběhne 20. a 21. dubna 2017 v Brně, bude: Experiment versus stereotyp. Další podrobnosti i pokyny z zasílání přihlášek naleznete zde: http://www.ucl.cas.cz/slk/index.php?expand=/2017.

Spolupořadatelem Studentské literární konference je Ústav české literatury a knihovnictví Filozofické fakulty Masarykovy univerzity v Brně a Katedra českého jazyka a literatury Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity v Brně.