official magazine of CAS

 


EUSJA General Assembly

eusja.jpg EUSJA General Assembly
& EUSJA Study Trip

Prague, Czech Republic
March 14–17, 2013

Important links

International cooperation

 

ESO

EUSCEA

AlphaGalileo

WFSJ

 

 

Books

English books prepared for publication by Academy bulletin

 

Akademie věd České republiky / The Czech Academy of Sciences 2014 a 2015

rocenka_obalka_en.jpg
The Czech Academy of Sciences has issued a report accounting selected research results achieved by its scientific institutes in all research areas in 2014 and in early 2015.
Full version you can find here.

 

kniha
VILLA LANNA IN PRAGUE
The new english expanded edition 

 

kniha
SAYING IT ...ON PAPER


Archive

Stopy AB v jiných titulech

Stopa AB v dalších médiích a knižních titulech

Abicko  > 2015  > září  > Obálka

A-Fest in Park

03_3.jpg
Fota: Marina Hužvárová, Akademický bulletin
Dobrou náladu nezkazilo ani citelné ochlazení provázené ledovým větrem, i když dost potenciálních návštěvníků taková zima bezesporu odradila.

Protože je dobře známo, že mezi vědci v Akademii působí spousta skvělých muzikantů, z nichž mnozí hrají a zpívají téměř profesionálně, ba často si i vybírali mezi kariérou hudební či vědeckou, zrodila se myšlenka připojit se k oslavám 125. výročí Akademie věd také akademickým „muzicírováním“. Když nápad Josefa Lazara z brněnského Ústavu přístrojové techniky AV ČR podpořila Akademická rada, nikdo nečekal, že se sejde tolik zájemců, až bude nutno přísně vybírat tak, aby se dal sestavit časově zvládnutelný program. Tím spíš, že pořadatelství nabídl ředitel Botanického ústavu AV ČR Miroslav Vosátka v překrásném prostředí průhonického zámku a parku (viz také výstava Botanické příběhy, svět rostlin). Na malém zámeckém nádvoří, v Rytířském sále a na Podalpinské louce vystoupilo v neděli 6. září 2015 přes třicet hudebních uskupení. Podmínkou bylo zastoupení minimálně jednoho pracovníka AV ČR.

03_1.jpg
Maskován banjem je hlavní strůjce tohoto dne Joe Lazar (druhý zprava) v brněnské skupině Lodníci.

Napříč hudebními žánry (od klasiky přes jazz, folk až po tvrdý rock) byla udělena i cena pro nejmuzikálnějšího ředitele akademického ústavu. Toto ocenění získal člen redakční rady Akademického bulletinu (gratulujeme), jinak ředitel brněnského Psychologického ústavu AV ČR a zároveň kytarista, zpěvák a textař Marek Blatný.

FOTOGALERIE

MARINA HUŽVÁROVÁ