Akademie věd ČR - Akademie věd ČR

Vyhledávání

Celý intranet Aktuální oblast


SSČ AV ČR, v.v.i.
Národní 1009/3
110 00 Praha 1
Tel.: +420 221 403 111

 

IČ: 60457856

DIČ: CZ60457856

 

ID datové schránky:

6vtfr9w

Důležité odkazy

gs_logo_w256.jpg23_6_11_Letni_skola_pamatnik_Vitkov_foto_skys_x26x_resize.jpgMazanek_logo.pnglvicek.png

 

Akademie věd mezi nejatraktivnějšími zaměstnavateli roku 2017

Společnost Universum ve spolupráci se Studenta Media na konferenci Universum Awards zveřejnila výsledky čtvrtého ročníku průzkumu „Czech Republic’s Most Attractive Employers 2017". Největší kariérní studie v Česku se letos zúčastnilo celkem 14 280 vysokoškolských studentů.

 

 
Na základě průzkumu se mimo jiné každoročně vyhlašují žebříčky nejatraktivnějších zaměstnavatelů v pěti kategoriích podle studijních oborů respondentů. U studentů přírodních věd stejně jako v předchozích dvou letech zvítězila akademická půda. Konkrétně by si nejvíce přáli pracovat v Akademii věd České republiky. Druhé místo v preferencích studentů znovu obsadila farmaceutická společnost Zentiva hned za ní se umístil Google.
 
Společnost Google obsadila první příčku hned ve dvou kategoriích – u studentů ekonomických oborů a u studentů IT. U studentů IT zůstávají všechny čtyři přední příčky nezměněny, kromě již zmíněného Googlu na prvním místě, se letos opět umístil Microsoft, IBM a Seznam.cz na čtvrtém místě.
 
„Kritérium, které studenti u budoucího zaměstnavatele nejvíce oceňují je přátelské pracovní prostředí, na druhém místě to je kreativita a dynamika společnosti. Důležitá je pro ně též balance mezi pracovním a soukromým životem“, upozorňuje Tomáš Rašner, oblastní manažer Universa ČR.
 
Průzkum Universum Talent Survey představuje největší a nejkvalitnější kariérní nástroj svého druhu v České republice. Zkoumá názory, preference a očekávání u desítek tisíc respondentů. Získaná data následně procházejí důkladnou kontrolou a čištěním, aby byla co nejrelevantnější. Díky své nepopiratelné hodnotě pak výsledky studie pomáhají zlepšovat pracovní prostředí v České republice.
 
 
 
 
Připravil: Odbor mediální komunikace Kanceláře AV ČR
Foto: archiv Universum
 
 
 

 

 

4. 5. 2017