Previous Next
Líbám Tě a miluju, Ahojsk! GABRIELA ROMANOVÁ Editorský tým si vytyčil nelehký úkol sestavit publikaci dopisů, jež...
Matěj Václav Šteyer, hymnograf a katolík TOMÁŠ HAVELKA Matěji Václavu Šteyerovi, plodnému jezuitskému autorovi,...
Brána do světa české hrůzy JAKUB JARINA Sousloví český horor zpravidla vyvolává otázku, zda něco takového...

Erbenovskou výstavou zahajuje ÚČL AV ČR novou ediční řadou Literatura ke stažení, která je určena především školám, knihovnám a muzeím, ale i všem dalším zájemcům o literaturu.

Řada nabízí volně ke stažení ve formátu PDF, vytištění a instalaci především literární výstavy, prakticky pojaté antologie primárních textů, didaktické materiály, testy a kvízy, korespondující s rámcovými vzdělávacími programy jednotlivých typů škol.

Literatura ke stažení přináší první materiály při příležitosti letošního 200. výročí narození autora Kytice: výstavu Karel Jaromír Erben 1811-2011 tvořenou deseti panely, pracovními listy k výstavě a atraktivně zpracovanou čítanku primárních textů k životu a dílu K. J. Erbena a Erbenových autografů Erbenoviny.

 

Řada, publikované materiály a aktualizované informace jsou dostupné na ZDE.

 

Další informace:

PhDr. Dalibor Dobiáš, Ph.D., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

PhDr. Kateřina Piorecká Bláhová, Ph.D., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

ÚČL AV ČR, v. v. i., Na Florenci 3/1420, 110 00 Praha 1