Previous Next
Líbám Tě a miluju, Ahojsk! GABRIELA ROMANOVÁ Editorský tým si vytyčil nelehký úkol sestavit publikaci dopisů, jež...
Matěj Václav Šteyer, hymnograf a katolík TOMÁŠ HAVELKA Matěji Václavu Šteyerovi, plodnému jezuitskému autorovi,...
Brána do světa české hrůzy JAKUB JARINA Sousloví český horor zpravidla vyvolává otázku, zda něco takového...

Do 29. července lze podávat přihlášky do doktorského studia v oboru Dějiny novější české literatury, který vypisuje Ústav bohemistiky FF JCU a realizuje ho ve spolupráci s ÚČL AV ČR.

Podmínky přijetí naleznete zde. Přihláška je v elektronické podobě dostupná zde. Bližší informace o postrgraduální studiu v ÚČL AV ČR jsou přístupné v příslušné sekci tohoto webu.

Pro část doktorandů přijatých do tohoto studijního programu je školícím pracovištěm pražská či brněnská pobočka ÚČL AV ČR. Studenti v prezenční formě studia pobírají stipendium vyplácené FF JCU. Vedle toho se jim otevírá příležitost zapojit se do vědecký projektů realizovaných v ÚČL AV ČR. I s ohledem na tuto možnost zvláště vítáme doktorské projekty zaměřené k některému z následujících témat: čtenářství a čtení; literatura a nová média; paměť a literatura; literatura období protektorátu; literární cenzura; intermediální výzkum literatury; populární literatura; dějiny Pražské školy a české literární vědy; formování české kultury a literatury v 19. století v středoevropské perspektivě. Projekty zaměřené  k jiným tématům z oblasti novější české literatury jsou rovněž možné.

Pokud máte zájem o postgraduální studium v Ústavu pro českou literaturu AV ČR, kontaktujte před odesláním přihlášky prof. Jiřího Trávníčka na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.