Previous Next
Nad písňovými texty šedesátých let STEFAN SEGI Literárněvědné monografie o písňovém textu nejsou v českém ani...
Prozaičky nejsou hrdinky aneb O literárních badatelích a pistolnících PETRA KOŽUŠNÍKOVÁ Autoři publikace Sedm statečných a spol. si vytyčili úkol...
Brána do světa české hrůzy   JAKUB JARINA Sousloví český horor zpravidla vyvolává otázku, zda něco...

Výstava Rodná Vysočina na fotografiích Bohumila Vavrouška Slavětínského – Cesta do Slavětína v kresbách Adolfa Kašpara, která je od 18. července 2015 instalována ve společenském sále zbrojnice SDH ve Slavětíně (u Chotěboře), byla prodloužena do 20. září. V říjnu a listopadu se poté přestěhuje do nedalekého Sobíňova.

Výstavu ve spolupráci s obcí Slavětín připravil Ústav pro českou literaturu AV ČR, v. v. i., a Masarykův ústav a Archiv AV ČR, v. v. i. Vznik výstavy podpořila Akademie věd ČR v rámci programu spolupráce s kraji a regiony České republiky. 

Libreto výstavy vytvořil Pavel Janáček (Ústav pro českou literaturu AV ČR, v. v. i.), výběr fotografií a zhotovení digitálních podkladů provedla Vlasta Mádlová (Masarykův ústav a Archiv AV ČR, v. v. i.), grafické zpracování, výtvarné řešení a produkce je dílem Gabriely Doleželové (GDO studio, Slavětín).

Výstava ve společenském sále zbrojnice SDH Slavětín je na požádání přístupná ve dnech 19. července – 31. srpna 2015. 

 

Bližší informace naleznete zde.