HomeOpen House DaysSobotní program pro veřejnostPrůběžně celý den

Průběžně celý den


3D tisk, Peltierův článek a termokamera, elektronické mikrozobrazení a exkurze do sklářské dílny (ukázka, exkurze, vhodné i pro nejmenší návštěvníky, přestávka 12-13:30)
Ukážeme vám, jak funguje 3D tisk a jaké jsou jeho možnosti při návrhu nejrůznějších dílů zařízení a aparatur nejen pro hračky a trpaslíky, ale také pro chemickou laboratoř. Společně vytiskneme i drobné praktické suvenýry. Dále se budete moci přesvědčit hmatem i pomocí termokamery o účincích Peltierova jevu, který budeme demonstrovat přímo Peltierovým článkem. Drobné detaily si budete moci prohlédnout elektronickým mikroskopem. Na závěr se vydáme na exkurzi do sklářské dílny, kde vám naši skláři předvedou práci s laboratorním sklem.

Návštěva historické pracovny Antonína Holého (prohlídka)
Nahlédněte do zrekonstruované historické pracovny prof. Antonína Holého, jednoho z nejvýznamnějších českých vědců posledních desetiletí, jehož léky pomáhají zachraňovat životy milionů pacientů s HIV na celém světě.

Výstava plakátů CRISTALES – vědci/umělci ze španělské Granady připravili k roku krystalografie (2014) výstavu plakátů umělecky ztvárňující význam krystalů v denním životě, technologii i umění. Nyní jsou exponáty dočasně vystaveny v ÚOCHB.


[zpět]