Intranet Čeština

Press releases

Ústav organické chemie a biochemie a Fyziologický ústav podepsaly licenční smlouvu s Novo Nordisk (4.9. 2017)

Ústav organické chemie a biochemie AV ČR (ÚOCHB) ve spolupráci s Fyziologickým ústavem AV ČR (FGÚ) vyvinul nové látky, které mají pozitivní účinky v experimentálních zvířecích modelech obezity či diabetu typu II. Tyto látky byly vyvinuty v laboratoři Dr. Lenky Maletínské (ÚOCHB), která se se svým týmem zaměřila na syntézu a zkoumání modifikovaných analogů přirozených neuropeptidů. Ústavy podepsaly licenční smlouvu s významnou farmaceutickou firmou Novo Nordisk, která tyto látky bude nadále vyvíjet a připravovat nejprve pro preklinické testy na zvířecích modelech, po nichž v případě úspěšnosti budou následovat testy klinické.

Tisková zpráva

Institute of Physiology is launching a new confocal microscope (9.6. 2015)

Institute of Physiology CAS is launching a confocal microscope Leica SP8 AOBS WLL MP who was purchased with the support of the European Regional Development Fund within the project OPPK "BrainView - Centre for the study of neurodevelopmental and neurodegenerative diseases" (CZ.2.16/3.1.00/21544).

Chillies can reduce the pain (16.3. 2015)

9th February became The International day of epilepsy (17.2. 2015)

The unique challenges of a clinical trial focused on the impact of natural health products on cardiovascular disease (2.2. 2015)

Load next

© 2014 INSTITUTE OF PHYSIOLOGY CAS