The Academy of Sciences of the Czech rebublic - The Academy of Sciences of the Czech rebublic

Search

All intranet Current section


Centre of

Administration

and Operations of

the CAS, v. v. i.
Národní 1009/3
110 00 Prague 1

Czech Republic
tel.:  +420 221 403 111
fax.: +420 221 403 307
e-mail:
ssc@ssc.cas.cz

 

IN: 60457856

TIN: CZ60457856

Zdravé potraviny: které jsou přínosné a které škodí?

O tom, co jsou to zdravé potraviny, kterých látek v nich obsažených se máme obávat a které naopak prospívají našemu zdraví, se bude diskutovat 7. prosince v Akademii věd ČR. Seminář je určený všem, kdo se zajímají o kvalitu potravin. Pořádá ho výzkumný program Strategie AV21 „Potraviny pro budoucnost“.

 

Cílem semináře je informovat veřejnost o tom, které potraviny jsou přínosné pro zdraví a na co si dávat pozor při jejich výběru. Na semináři vystoupí významní čeští odborníci, např. prof. Eva Hajšlová z Ústavu analýzy potravin a výživy VŠCHT, která bude hovořit o prospěšných i škodlivých látkách v potravinách nebo o analýzách či kontaminacích potravin. Doc. Jiří Mlček z Univerzity Tomáše Bati objasní, které minoritní druhy ovoce mohou obohatit náš jídelníček. Ing. Martin Hutař ze společnosti Pro-Bio se ve svém příspěvku zaměří na biopotraviny, prof. Tomáš Komprda z Mendelovy univerzity rozebere přínos funkčních potravin a Mgr. Martina Daňková z 3. interní kliniky 1. LF UK a VFN vysvětlí, jak vnímá kvalitu potravin a optimální složení stravy nutriční terapeutka.

 

Seminář Zdravé potraviny se uskuteční ve čtvrtek 7. prosince 2017 od 9:30 do 14:00 hod. v budově Akademie věd ČR na Národní třídě v Praze (sál č. 206).

 

Akce je zdarma, registrace není nutná.

 

 

29 Nov 2017