O tom, co jsou to zdravé potraviny, kterých látek v nich obsažených se máme obávat a které naopak prospívají našemu zdraví, se bude diskutovat 7. prosince v Akademii věd ČR. Seminář je určený všem, kdo se zajímají o kvalitu potravin. Pořádá ho výzkumný program Strategie AV21 „Potraviny pro budoucnost“.
Cílem semináře je informovat veřejnost o tom, které potraviny jsou přínosné pro zdraví a na co si dávat pozor při jejich výběru. Na semináři vystoupí významní čeští odborníci, např. prof. Eva Hajšlová z Ústavu analýzy potravin a výživy VŠCHT, která bude hovořit o prospěšných i škodlivých látkách v potravinách nebo o analýzách či kontaminacích potravin. Doc. Jiří Mlček z Univerzity Tomáše Bati objasní, které minoritní druhy ovoce mohou obohatit náš jídelníček. Ing. Martin Hutař ze společnosti Pro-Bio se ve svém příspěvku zaměří na biopotraviny, prof. Tomáš Komprda z Mendelovy univerzity rozebere přínos funkčních potravin a Mgr. Martina Daňková z 3. interní kliniky 1. LF UK a VFN vysvětlí, jak vnímá kvalitu potravin a optimální složení stravy nutriční terapeutka.
Seminář Zdravé potraviny se uskuteční ve čtvrtek 7. prosince 2017 od 9:30 do 14:00 hod. v budově Akademie věd ČR na Národní třídě v Praze (sál č. 206).
Akce je zdarma, registrace není nutná.
29 Nov 2017