Novinky

Novinky

16.10.2017
Podzimní škola pro učitele chemie na ÚOCHB


Od 12. do 14. října proběhla v pořadí již 3. Podzimní škola učitelů chemie, která přivítala v prostorách Vysoké školy chemicko-technologické v Praze a Ústavu organické chemie a biochemie AV ČR (ÚOCHB) celkem 52 účastníků. Tradičně je tato akce, organizovaná ve spolupráci s programem Amgen Teach, zaměřena na praktickou aplikaci badatelsky orientované výuky v hodinách chemie a předávání zkušeností mezi učiteli.

Letos si účastníci mohli zblízka prohlédnout a „osahat“ nově otevřenou výukovou a demonstrační laboratoř pro základní a střední školy a zúčastnit se mnoha praktických pokusů, které mohou aplikovat při výuce žáků středních škol a II. stupně základních škol.

„Myslím, že jsme si nemohli přát lepší začátek této demonstrační laboratoře. Zřídili jsme ji v našem ústavu mimo jiné proto, abychom stimulovali výuku chemie na středních školách a motivovali učitele k praktickým experimentům se studenty, kteří tak dostanou šanci poznat na vlastní kůži krásu a přitažlivost chemie,“ uvedl při otevření laboratoře ředitel ÚOCHB Zdeněk Hostomský. „Doufáme, že se někteří středoškoláci jednoho dne i pod vlivem takových pokusů rozhodnou věnovat studiu chemie na univerzitě a třeba i výzkumu u nás na ÚOCHB.“