Přednášky o potravinách pro budoucnost zveřejněny na YouTube
Zajímá vás kvalita potravin, plýtvání jídlem, genetické modifikace nebo netradiční zdroje výživy? Pak vám doporučujeme záznamy přednášek, které na tato témata zazněly během Týdne vědy a techniky 2017.
Šestý listopad 2017 – první den tradičního Týdne vědy a techniky – patřil v sídle Akademie věd ČR na pražské Národní třídě potravinám.
Přesněji řečeno výzkumnému programu Potraviny pro budoucnost, který sdružuje odborníky ze sedmi ústavů AV ČR, dalších výzkumných institucí a podnikatelské sféry. Rozsáhlý projekt koordinuje profesor Jaroslav Doležel, vedoucí našeho olomouckého Centra strukturní a funkční genomiky rostlin.
Součástí celodenního programu na Národní třídě byly také atraktivní přednášky. Večer pak následovala panelová diskuse, moderovaná Danielem Stachem z České televize. Záznamy všech přednášek i diskuse si teď můžete přehrát na YouTube:
Ing. Jakub Mrázek, Ph.D.
Ing. Olga Šolcová, CSc., DSc.
Prof. RNDr. Ondřej Prášil, Ph.D.
Prof. Ing. Jaroslav Doležel, DrSc.
RNDr. Roman Hobza, Ph.D.
Mgr. Jarmila Pilecká
Prof. MUDr Helena Tlaskalová-Hogenová, DrSc.
RNDr. Ing. Daniel Sánchez, Ph.D.
RNDr. Roman Hobza, Ph.D.
Dr. Richard Lhotský
Ing. Olga Šolcová, CSc., DSc.
moderuje Daniel Stach, redaktor a moderátor České televize
Můžete se také podívat na vystoupení profesora Doležela, který ráno před akcí mluvil v přímém přenosu České televize z Týdne vědy a techniky (od času 3:20 záznamu).
Účastníci večerní panelové diskuse. Foto: Pavlína Jáchimová (Divize vnějších vztahů SSČ AV ČR).
Většinu dne byl přednáškový sál zcela zaplněný. Foto: Radka Kvasničková.