Oficiální časopis Akademie věd ČR

 


Z monitoringu tisku

 

Akademický bulletin 2010–2015

Plakat_obalky_web.jpg



Stopy AB v jiných titulech

Stopa AB v dalších médiích a knižních titulech

Týden vědy a techniky 2015

tvt_151105_perex.jpgNejvětší vědecký festival v České republice s podtitulem 15 světelných let uvedl od 1. do 15. listopadu více jak 500 akcí. Vědychtiví návštěvníci se mohli těšit na přednášky, výstavy, Dny otevřených dveří, workshopy a mnohé další akce, které představily nejrůznější badatelské obory. Připomeňme, že motto Týdne vědy a techniky odkazovalo nejen na ročník festivalu, ale také na to, že letošek je Mezinárodním rokem světla, k němuž se Akademie věd a její pracoviště rovněž připojily.


tvt_2015_01.JPG   tvt_2015_12.JPG tvt_2015_12.JPG tvt_2015_12.JPG                                                                                                                                                                                     

                                              Fota: Stanislava Kyselová, Akademický bulletin                                                                                                                                                                                  

Největší vědecký festival v České republice s podtitulem 15 světelných let uvedl od 1. do 15. listopadu více jak 500 akcí. Vědychtiví návštěvníci se mohli těšit na přednášky, výstavy, Dny otevřených dveří, workshopy a mnohé další akce, které představily nejrůznější badatelské obory. Připomeňme, že motto Týdne vědy a techniky odkazovalo nejen na ročník festivalu, ale také na to, že letošek je Mezinárodním rokem světla, k němuž se Akademie věd a její pracoviště rovněž připojily.

Centrem festivalu bylo tradičně sídlo AV ČR na Národní třídě v Praze. „Propojení umění s moderními technologiemi představil interaktivní světelný exponát Proteus. Expozice, jejímž hlavním prvkem bylo světlo a dotek, vznikla přímo na míru 15. ročníku. Návštěvníci nahlédli rovněž do tajů životních procesů rostlin, daktyloskopie, 3D tisku, prošli si nadživotní model srdce a pozorovali hvězdy v mobilním planetáriu,“ uvedla Ing. Eva Jurková ze Střediska společných činností AV ČR.

Podobně jako v minulých letech představili veřejnosti (a především studentům středních škol) svou práci čeští vědci a známí popularizátoři vědy. Nabitý přednáškový program doplnily oblíbené Dny otevřených dveří pracovišť AV ČR v Praze i dalších městech České republiky.
Podrobné informace o festivalu naleznete na www.tydenvedy.cz

 

18. 11. 2015