Plýtvání potravinami je důležité společenské téma, které zasahuje nejen do každodenního života spotřebitelů, ale je problematické i na úrovni globální spotřeby, distribuce a produkce. Chcete se dozvědět více o tomto problému?
Přijďte se podívat na seminář pořádaný Centrem pro výzkum veřejného mínění Sociologického ústavu AV ČR, v.v.i., v rámci Strategie AV21 - Potraviny pro budoucnost - http://www.potravinyav21.cz/.
Tématem nás budou provázet garboložka Lenka Brunclíková, která posluchače seznámí se svým výzkumem plýtvání a odpadů, a Anna Strejcová z iniciativy Zachraň jídlo, která se zaměří na problému křivé zeleniny. Celé setkání završíme promítáním dokumentu 10 miliard – co máme na talíři?, týkající se potravinové bezpečnosti a produkce potravin.
Vystoupí:
Lenka Brunclíková (Katedra antropologie FF ZČU)
Anna Strejcová (Zachraň jídlo)
Promítání dokumentu:
10 miliard - co máte na talíři? http://www.csfd.cz/film/413503-10-miliard-taliru/prehled/
Událost můžete sledovat na Facebooku (https://www.facebook.com/events/1333385203372227/) nebo své dotazy směřujte přímo na email jarmila.pilecka@soc.cas.cz.
Facebook
Twitter
Tweets by Sociologicky
Newsletter