Den laboratorních zvířat: Proč se nejčastěji využívají myši a co přinese blízká budoucnost?
Reportáž Seznam.cz – 24.4.2019
[pokračovat]
Reportáž Seznam.cz – 24.4.2019
[pokračovat]
„Intenzivně se věnujeme třeba genetickým modifikacím drůbeže. Dílčí genetické úpravy totiž mohou vést ke zkvalitnění produkce drůbežího masa, ale i k tomu, že drůbež bude rezistentní k infekcím, například viru ptačí chřipky.“
[pokračovat]
Reportáž ČT (Studio ČT24 – 11.4.2019)
[pokračovat]
Václav Hořejší je po letech v ředitelské pozici v Ústavu molekulární genetiky AV ČR opět v laboratoři a vědecká práce ho stále baví.
[pokračovat]
Analýza vzorků ze starých populací byla donedávna obtížná i vzhledem k tomu, že vzorky byly poškozené vlivy prostředí. Metodický pokrok jak v izolaci a zpracování starodávné DNA, tak v sekvenačních technikách nyní umožnil analyzovat čím dál tím starší vzorky.
[pokračovat]