official magazine of CAS

 


EUSJA General Assembly

eusja.jpg EUSJA General Assembly
& EUSJA Study Trip

Prague, Czech Republic
March 14–17, 2013

Important links

International cooperation

 

ESO

EUSCEA

AlphaGalileo

WFSJ

 

 

Books

English books prepared for publication by Academy bulletin

 

Akademie věd České republiky / The Czech Academy of Sciences 2014 a 2015

rocenka_obalka_en.jpg
The Czech Academy of Sciences has issued a report accounting selected research results achieved by its scientific institutes in all research areas in 2014 and in early 2015.
Full version you can find here.

 

kniha
VILLA LANNA IN PRAGUE
The new english expanded edition 

 

kniha
SAYING IT ...ON PAPER


Archive

Stopy AB v jiných titulech

Stopa AB v dalších médiích a knižních titulech

Abicko  > 2016  > červen  > Z Bruselu

Dvojvýročí Ústavu analytické chemie AV ČR

20_1.jpg
Foto: Archiv ÚACH AV ČR
Zleva: místopředseda AV ČR Vladimír Mareček, ředitel Ústavu chemických procesů AV ČR Miroslav Punčochář a ředitelka Ústavu analytické chemie AV ČR Ludmila Křivánková

Brněnští analytičtí chemici v čele s ředitelkou prof. Ludmilou Křivánkovou a jejich hosté si 28. dubna 2016 připomněli v oblíbeném sklípku U královny Elišky hned dvojí výročí najednou. Před šedesáti lety totiž v Brně začala pracovat Janákova Laboratoř pro analýzu plynů Československé akademie věd, která se po dalších deseti letech přetransformovala do Ústavu instrumentální analytické chemie (ÚIACH) ČSAV. A i když se analytická instrumentace postupně přesunula blíže k praxi, ono „i“ ve zkratce Ústavu dodnes její historickou „rodinnou“ vazbu připomíná. K podrobnějšímu historickému exkurzu a rozhovoru s prvním ředitelem prof. Jaroslavem Janákem vizte výroční příspěvek v AB 6/2006. Popřejme ústavu a jeho lidem vše nejlepší k šedesátinám i padesátinám a hodně analytické chemie do dalších kulatých výročí.

20_1.jpg

HaM