Workshop Potravinová budoucnost
Dne 8. 11. 2016 se od 10:00 bude ve Velké zasedací síni ÚCHP konat workshop Potravinová budoucnost, který představí nejnovější výsledky programu Potraviny pro budoucnost Strategie AV21. Vstup volný v rámci kapacity sálu.
Program přednášek:
10:00 Prof. Ing. František Kaštánek, DrSc.: Zajištění potravinové bezpečnosti pro budoucí dekády
10:20 Ing. Kamila Vávrová, Ph.D.: Analýza potenciálu biomasy v ČR s respektováním potravinové bezpečnosti
10:40 Prof. Ing. Kateřina Demnerová, CSc.: Mikroorganismy v potravinách – nekonečný příběh
11.00 – 11. 20 Přestávka na občerstvení
11:20 Ing. Olga Šolcová, DSc.: Chemie a potraviny – jak to jde dohromady
11:40 Ing. Petr Kaštánek, Ph.D.: Řasové biotechnologie pro potravinářství
12:00 RNDr. Jaromír Lukavský, CSc.: Extrémofilní řasy a sinice pro potravinové doplňky
12.20 – 12.40 Přestávka na občerstvení
12:40 Prof. Ing. Jiří Hanika, DrSc.: Máte rádi kuřata?
13:00 MUDr. Magdalena Zimová, CSc.: Prevence vzniku potravinového odpadu
13:20 Prof. Ivo Šafařík, PhD., DSc.: Magnetické materiály pro biorafinaci potravinářských odpadů