Previous Next
Mlhoviny strukturalismů PIOTR GIEROWSKI Literárněvědný strukturalismus je příkladem jednoho z nejdůležitějších směrů 20. století, který zanechal...
Průvodce po cestách literárněvědného strukturalismu HERTA SCHMID Ondřej Sládek s kolektivem spoluautorů vypracoval rozsáhlý terminologický Slovník literárněvědného...
Mravný étos S. Podlipskej, vedecký pátos monografie EVA PALKOVIČOVÁ Jana Vrajová v predkladanej monografii zúročuje svoj doterajší výskum tvorby Sofie Podlipskej a...

Oproti předchozím kongresům otevíráme možnost přihlašovat k problematice jednotlivých programových os nejen individuální příspěvky, ale také panely. Odborné obci chceme poskytnout příležitost, aby se prostřednictvím návrhů panelů výrazně zapojila do tematické profilace kongresového jednání.

Panel sestává z 3–4 příspěvků a je příležitostí představit jednotlivé vědecké školy, podobory, témata či probíhající projekty komplexněji, s důrazem na jejich vnitřní strukturovanost, přiblížit teoretický rámec vašeho bádání i aplikaci těchto rámců na konkrétní materiál atd. Přihlášku panelu podává navrhovatel, a to na základě svého vlastního výběru spolupracovníků. Navrhovatel je nositelem vědecké koncepce panelu a jeho organizátorem v průběhu příprav kongresu. Přihlášky panelů se podávají prostřednictvím webového rozhraní na stránkách VI. kongresu světové literárněvědné bohemistiky. Popis náležitostí panelové přihlášky naleznete zde.

 

Kongresové jednání bude soustředěno kolem čtyř programových os, jejichž podrobné anotace najdete na webových stránkách kongresu.

Uzávěrka pro přihlášky panelů byla stanovena na neděli 27. října 2019. O přijetí přihlášených panelů rozhodne programový výbor kongresu, a to do 15. listopadu 2019. Definitivní zařazení panelu do programu kongresu bude podmíněno následnou registrací jednotlivých panelistů jako účastníků kongresu.

Přihlášky individuálních příspěvků bude možné podávat od 4. listopadu do 9. prosince 2019, a to opět prostřednictvím webového formuláře na stránkách kongresu. O přijetí přihlášených individuálních příspěvků rozhodne rovněž programový výbor.

Součástí kongresu bude rovněž posterová doktorandská sekce otevřená těm doktorandům, kteří se nechtějí hlásit se samostatným příspěvkem.