Byl to můj osud : na přeskáčku

To chci

Vydání memoárů herečky Vlasty Chramostové se stalo velkou událostí. A to nejen literární, ale i společenskou. Jen málokdo z umělecky exponovaných osobností poválečného období dokázal o své minulosti promluvit s takovou mírou otevřenosti, sebekritičnosti a pravdivosti jako ona a zároveň s takovou mírou nadhledu a tolerance k jiným. Její cesta od prominentky k disidentce, vylíčená tak trochu na přeskáčku, o to však dramatičtěji, pokračovala pak neméně hekticky i po listopadu 1989, tentokrát už především na prknech Národního divadla. A této éře jejího života je věnován druhý svazek jejích vzpomínek. Se stejným účinkem osobitého slohu zachycuje sílu vůle umělkyně vracející se v pozdním věku k milovanému povolání a zmáhající nové výzvy, které před ni její „třetí život“ postavil.

Vydání memoárů herečky Vlasty Chramostové bylo velkou událostí. A to nejen literární, ale i společenskou. Jen málokdo z umělecky exponovaných osobností poválečného období dokázal o své minulosti promluvit s takovou mírou otevřenosti, sebekritičnosti a pravdivosti jako ona a zároveň s takovou mírou nadhledu a tolerance k jiným. Její cesta od prominentky k disidentce, vylíčená tak trochu na přeskáčku, o to však dramatičtěji, pokračovala pak neméně hekticky i po listopadu 1989, tentokrát už především na prknech Národního divadla.

Hlavní autor: Vlasta Chramostová, 1926-2019  
Typ dokumentu:
Knihy
Rozsah: 2 svazky :
Vydání: [V Academii vydání první]
Vydáno: Praha : Academia, 2018
Edice: Paměť (Academia)
Témata:
Popis jednotky: Přílohou II. dílu je 1 DVD video se záznamy představení Bytového divadla Vlasty Chramostové: Play Macbeth a Zpráva o pohřbívání v Čechách a krátkým filmem Stanislava Miloty: Jan 69
Chronologický přehled
Obsahuje rejstřík
ISBN: 978-80-200-2817-4
978-80-200-2816-7

Vybrat instituci:

?
Stav  Půjčeno do  Oddělení  Sbírka  Umístění  Více informací  Sign. 
Prezenčně
Načítá se ...
MZK
Sklad / do 1 hodiny
Díl I 2-1408.663
Prezenčně
Načítá se ...
MZK
Sklad / do 1 hodiny
Díl II 2-1408.663
Absenčně
Načítá se ...
MZK
Sklad / do 1 hodiny
Díl I 2-1408.663
Absenčně
Načítá se ...
MZK
Sklad / do 1 hodiny
Díl II 2-1408.663