Oficiální časopis Akademie věd ČR

 


Z monitoringu tisku

 

Akademický bulletin 2010–2015

Plakat_obalky_web.jpg



Stopy AB v jiných titulech

Stopa AB v dalších médiích a knižních titulech

Abicko  > 2015  > červ-srp  > Z Bruselu

CZELO na České street party

Devátý ročník tradiční české street party se konal v Bruselu 12. června 2015. Akce, kterou každoročně organizují zástupci regionů a měst ČR ve spolupráci s českými organizacemi zastoupenými v Bruselu, představila historii, tradice a kulturu České republiky; těšila se nejen velké návštěvnosti, ale i dobrému počasí.

26_1.jpg
Foto: Archiv CZELO
 

Kancelář CZELO prezentovala výzkum a inovace realizované na pracovištích v ČR. Letos se představili rovněž zástupci Západočeské univerzity v Plzni, kteří v rámci Mezinárodního roku světla a světelných technologií 2015 přivezli předměty poháněné solárními panely vyrobenými nejmodernějšími technologiemi. Veřejnost zaujalo i měření tělesné teploty prostřednictvím inovativního bezdrátového čipu, který pomocí Wi-Fi signálu přenáší přesné informace do počítače, v němž se graficky zobrazují. ZČU představila znalostní kvíz, v němž účastníci testovali své vědomosti o solární energii
– vítěze čekaly dárkové koše se specialitami regionů ČR a dalšími propagačními předměty. Odpoledne provázel kulturní a hudební program, jenž vyvrcholil vystoupením hudební skupiny Mňága a Žďorp.

KATEŘINA SLAVÍKOVÁ,
CZELO – Česká styčná kancelář pro VaVaI, Brusel,
Technologické centrum AV ČR