- Dny otevřených dveří
- Novinky
- Potraviny včera dnes a zítra
- Seminář Potraviny - mýty a skutečnost
- Věda kolem nás
- Seznamte se s naší činností
- Fotogalerie
- Dny otevřených dveří 2019
- Dny otevřených dveří 2015
- Dny otevřených dveří 2014
- Dny otevřených dveří 2017
- Noc v knihovně 2014
- Dny otevřených dveří 2016
- Chemický jarmark v Praze
- EUSJA Study Trip 15/03/2013
- Festival vědy 2016
- Noc v knihovně
- Snídaně vědkyň / Women Sharing a Chemical Moment in Time
- Dny otevřených dveří 2012
- Chemický jarmark VŠCHT Praha 2012
- Exkurze MRCH
- Dny otevřených dveří 2011
- Dny otevřených dveří 2010
- Dny otevřených dveří 2009
- Sklářské slavnosti Nový Bor
- Mezinárodní rok chemie
- Návody k pokusům
- Po stopách zločinu
- Slovníček pojmů
Seminář Potraviny - mýty a skutečnost
Ve Státním zdravotním ústavu proběhl seminář, který pořádal Český spolek pro péči o životní prostředí společně s AV 21 Potraviny pro budoucnost na téma Potraviny – mýty a skutečnost. Řešila se problematika zajištění dostatečného množství potravin pro budoucí pokolení v České republice společně se zajištěním vhodných obalových materiálů přátelských pro životní prostředí. Diskutovala se i možnost využití moučky z hmyzu či v laboratoři vypěstovaného masa. Dalším tématem bylo ovlivnění kvality potravin všude přítomnými mikroorganismy, s čímž je spojena i nezbytnost používání přídatných látek do potravin tzv. éček, kterých se mnoho lidí stále zbytečně obává, i když mezi ně patří třeba i všechny vitamíny. V neposlední řadě bylo upozorněno, že při využívání léčivých vlastností rostlin je nezbytné znát i jejich nežádoucí účinky. Všechna témata byla s velkým zájmem přítomné veřejnosti i zástupců firem detailně diskutována.