official magazine of CAS

 


EUSJA General Assembly

eusja.jpg EUSJA General Assembly
& EUSJA Study Trip

Prague, Czech Republic
March 14–17, 2013

Important links

International cooperation

 

ESO

EUSCEA

AlphaGalileo

WFSJ

 

 

Books

English books prepared for publication by Academy bulletin

 

Akademie věd České republiky / The Czech Academy of Sciences 2014 a 2015

rocenka_obalka_en.jpg
The Czech Academy of Sciences has issued a report accounting selected research results achieved by its scientific institutes in all research areas in 2014 and in early 2015.
Full version you can find here.

 

kniha
VILLA LANNA IN PRAGUE
The new english expanded edition 

 

kniha
SAYING IT ...ON PAPER


Archive

Stopy AB v jiných titulech

Stopa AB v dalších médiích a knižních titulech

Abicko  > 2015  > leden  > Obálka

25 let poté

03_1.JPG
Všechna fota: Stanislava Kyselová, Akademický bulletin
Zleva: místopředseda AV ČR Pavel Baran, ředitel Filosofického ústavu AV ČR Ondřej Ševeček, Pavel Rychetský, Petr Pithart, Václav Klaus a autor knihy rozhovorů Jan Rovenský

Při prezentaci publikace nakladatelství Filosofia 25 let poté. Klaus, Pithart, Rychetský a Zeman v rozhovorech o společnosti a politice se 18. prosince 2014 setkali v sídle Akademie věd ČR na Národní třídě tři političtí oponenti, aby představili veřejnosti i zástupcům médií odlišné pohledy na společenský vývoj v České republice s odstupem čtvrtstoletí. Ačkoli v kultivované diskusi, kterou moderoval autor knihy Jan Rovenský, jiskřily vzájemné antipatie, trojice význačných českých státníků (prezident Miloš Zeman se setkání neúčastnil) se názorově shodla na mimořádné kvalitě publikace.

03_1.JPG

Kniha rozhovorů představuje názory na události listopadu 1989 a klíčové milníky posledního čtvrtstoletí (ekonomická transformace, rozpad Československa, vstup do Evropské unie, posuny ve stranickém systému, role Václava Havla atd.) a zprostředkovává rovněž zamyšlení, co nám 25 let svobody přineslo a naopak vzalo. Rozhovory doprovází rozsáhlý poznámkový aparát s biografickými i faktografickými údaji.
Jan Rovenský je redaktorem deníku Právo a spolupracovníkem oddělení morální a politické filosofie Filosofického ústavu AV ČR. Jeho knihu rozhovorů s 11 politickými teoretiky Krize a politické křižovatky vydalo nakladatelství Filosofia v roce 2012.

03_1.JPG

03_1.JPG

03_1.JPG

 red