official magazine of CAS

 


EUSJA General Assembly

eusja.jpg EUSJA General Assembly
& EUSJA Study Trip

Prague, Czech Republic
March 14–17, 2013

Important links

International cooperation

 

ESO

EUSCEA

AlphaGalileo

WFSJ

 

 

Books

English books prepared for publication by Academy bulletin

 

Akademie věd České republiky / The Czech Academy of Sciences 2014 a 2015

rocenka_obalka_en.jpg
The Czech Academy of Sciences has issued a report accounting selected research results achieved by its scientific institutes in all research areas in 2014 and in early 2015.
Full version you can find here.

 

kniha
VILLA LANNA IN PRAGUE
The new english expanded edition 

 

kniha
SAYING IT ...ON PAPER


Archive

Stopy AB v jiných titulech

Stopa AB v dalších médiích a knižních titulech

Abicko  > 2016  > květen  > Inzerce

Nabídka jazykových kurzů, zkoušek a dalších služeb ve školním roce 2016–2017

Kabinet studia jazyků ÚJČ AV ČR, v. v. i., v Hybernské ulici č. 8 v Praze 1 nabízí škálu jazykových kurzů pro nový školní rok. Kromě systému prezenčních přípravných kurzů k mezinárodně uznávaným zkouškám máme kurzy zaměřené na speciální dovednosti a znalosti a kurzy obecného jazyka: angličtiny, němčiny, francouzštiny a češtiny pro cizince, zájmovou výuku španělštiny, italštiny a ruštiny. Všechny kurzy jsou podporovány internetovou platformou, která umožňuje efektivnější učení a přístup k doplňkovým materiálům.

Vedle tradiční prezenční výuky nabízíme kurzy, které kombinují prezenční výuku s výukou na internetové platformě Moodle a nevyžadují pravidelnou docházku. Tyto kurzy se zaměřují především na jazykové znalosti a specifické dovednosti, které potřebují doktorandi a začínající vědci při odborném psaní v angličtině, prezentacích na konferencích či organizování zahraničních stáží. Nabízíme však také online kurzy zaměřené na běžnou a profesní komunikaci.
 
Centrum akademického psaní (CAP) poskytuje kromě kurzů také fundované poradenství při psaní jakéhokoli anglického textu. Konzultace slouží všem, kteří uvítají zpětnou vazbu ke svému textu v jakékoli fázi psaní či přípravy. I kurzy reflektují akutní potřeby studentů a umožňují jim psát odborné texty, jež běžně potřebují ve své praxi. Jsou unikátní individuálním přístupem lektorů k jednotlivým posluchačům a hloubkovou zpětnou vazbou, která přesahuje jazyk a pomáhá posluchačům jasněji a výstižněji formulovat vědecké problémy, o nichž potřebují psát. Novinkou jsou tzv. „writing groups“ pro ty, kteří potřebují v angličtině psát odborné články, žádosti o grant, či disertační práce a přitom bojují s prokrastinací, časem a nedostatkem motivace. Writing groups jsou malé zájmové skupinky lidí z příbuzných oborů, které svým členům pomáhají psát podle časového harmonogramu a vyměňovat si zpětnou vazbu. Díky systematickému plánování a průběžnému psaní pod vedením instruktora se tak můžou vyhnout stresu spojenému se psaním, získat nové poznatky o psaní a vytvořit si důležité návyky, které jim psaní v budoucnosti usnadní. Jedná se o novou službu centra, která běžně funguje v anglicky mluvících zemích, ale v ČR je zatím spíše neznámá.
 
Kabinet studia jazyků ÚJČ AV ČR má také svou pobočku v Brně, kde jsou kurzy operativně organizovány podle zájmu a prostorových možností na jednotlivých ústavech AV ČR v Brně.
Podrobné informace o jednotlivých kurzech a cenách naleznete na http://www.langdpt.cas.cz/, http://cap.avcr.cz.
 
Kontakt: novakova@langdpt.cas.cz,Hybernská 8/1000, Praha 1.
Termín pro odevzdání přihlášek – noví posluchači: 17. června 2016; posluchači, kteří kurzy navštěvovali v tomto školním roce: 24. června 2016; zahájení výuky: 12. září 2016.